Lancering nieuw geel paprikaras: "Alle zaden zijn inmiddels uitverkocht"

Donderdag 7 september lanceerde Bayer de Ruiter een nieuw geel paprikaras. Telers, teeltadviseurs en ketenpartners verzamelden zich bij het De Ruiter Experience Center, waar voor de gelegenheid de kleur geel de boventoon vierde. Jack Endhoven vertelt er graag meer over.Chero, the joy of pepper
Bayer De Ruiter komt, na vijf jaar onderzoeken en ontwikkeling, met een nieuwe gele paprika. Jack: "De DRPB6268 is resistent tegen TM3 en TSWV en heeft een sterk wortelstelsel. Dit maakt dat telers minder risico lopen op schade door virussen en het hele jaar door deze paprika kunnen telen. Ook heeft dit nieuwe ras een significant langere houdbaarheid en een betere smaak dankzij het hoge Brix-gehalte." Tijdens het evenement werd de naam van de DRPB6268 onthuld. Namelijk: Chero, the joy of pepper.

Geel, geel en nog eens geel in het Yellow Pepper Experience Center
Dat het gehele lanceringsevenement in het teken stond van deze gele paprika, was bij aankomst al duidelijk. Een gele loper, gele statafels en gele bloemen; het was er allemaal. “Ook kon men een gele racefiets winnen door in drie minuten zo ver mogelijk te fietsen. Een hele uitdaging gezien het warme weer op dat moment. Gelukkig was er ook ijs gemaakt van echte gele paprika; dat zorgde voor de nodige verkoeling”, aldus Jack.

Onafhankelijke ervaringen en testresultaten
Na het ontvangst, vertelden diverse gastsprekers de aanwezigen over hun ervaringen met Chero. Zo ging de veredelaar van Bayer De Ruiter dieper in op de ontwikkeling van het ras. Ook werden de proefresultaten besproken. “Normec testte de houdbaarheid en deelde de bevindingen met de zaal. Net als het onafhankelijke Proefstation Sint Katelijne Waver uit België. Daarnaast lichtten we de resultaten van de verschillende proeflocaties in Nederland en België toe, en de smaak- en houdbaarheidstesten door het Bayer Sensory Lab.” De middag werd afgesloten met een BBQ.

Start
Bayer De Ruiter kijkt met een goed gevoel terug op het event. “Los van de gezelligheid en de gelegenheid die de aanwezigen hadden om hun kennis en ervaringen te delen, hebben we Chero op de juiste manier kunnen introduceren. We kunnen dan ook met trots melden dat alle zaden inmiddels zijn uitverkocht. Deze introductie was dus een mooie start die veel moois belooft voor jaar 2 van paprika Chero."

Voor meer informatie:
Bayer Vegetable Seeds
www.vegetables.bayer.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.