Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardwarmte gebruiken voor industriële technieken behandeling oppervlakten

Veel industriële oppervlaktebehandelingstechnieken gebruiken in meer of mindere mate warmte, denk hierbij o.a. aan ontvetten, beitsen, galvaniseren, anodiseren, poedercoaten en ontlakken. Met de stijgende energiekosten is het interessant om eens naar de horizon te kijken welke alternatieven er allemaal bestaan. Zo kwam laatst geothermie in beeld, met name de gesloten lussystemen als die van Eavor klinken hierin erg interessant. Op hun website zegt Eavor zelfs temperaturen te kunnen bereiken van 250°C, maar is dit ook in Nederland mogelijk? Die vraag stelt vereniging ION.

Hogere temperaturen dan voor aardwarmte in de glastuinbouw zijn nodig. Meer dan 170 graden Celsius is nodig, boven de grond. Dat kan met geothermie in Nederland (nog) niet, concludeert men in dit artikel. Er is meer inzicht nodig in de bodem dieper dan 4 kilometer.

Temperaturen tot 90°C zouden nu wel al mogelijk moeten zijn. Of dit ook voor een oppervlaktebehandelend bedrijf interessant en mogelijk is hangt af van hoe lokaal de aardlagen eruitzien.

Bron: Vereniging ION

Publicatiedatum: