Tussentijdse uitbreiding energie-investeringsaftrek (EIA) 2023

De regeling Energie-investeringsaftrek (EIA) wordt verruimd in 2023. Dat maakte minister Jetten eerder dit jaar bekend. Inmiddels heeft de benodigde uitbreiding van de energielijst met terugwerkende kracht plaatsgevonden. Daarop wijst BDO.

Om de noodzakelijke verduurzaming te stimuleren, is de energielijst 2023 per 4 september 2023 met terugwerkende kracht tot 1 januari 2023 uitgebreid met onderstaande investeringen. Deze investeringen waren in eerste instantie van de lijst afgehaald.

De uitbreiding ziet op:

  • Investeringen waarvoor ook de subsidie Energie-effici├źntie glastuinbouw (EG) is verleend, zoals voor een tweede energiescherm of LED-belichting;
  • Investeringen in warmte- en/of koudenetten;
  • Investeringen in de afvang en opslag van CO2.

Normaal gesproken dient de investering binnen 3 maanden na het aangaan van de verplichting te worden aangemeld. Voor deze uitbreiding geldt een termijn van 3 maanden vanaf de wijziging. Meld dus uiterlijk 4 december 2023 de investering aan, adviseert BDO.

Door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland wordt jaarlijks in december een lijst gepubliceerd met de bedrijfsmiddelen die in het volgende kalenderjaar in aanmerking komen voor de EIA. Hiermee ondersteunt de overheid investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Het netto voordeel van de EIA kan in 2023 oplopen tot 11,7% van de kosten.

BDO kan helpen bij (aanmelden van) EIA of andere fiscale sturingsmaatregelen.

Voor meer informatie:
BDO Accountants & Adviseurs
www.bdo.nl/nl-nl/branches/food-flowers


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.