Nieuwe teler test Zwitserse oogstrobot

Floating Robotics is bezig met de ontwikkeling van een tomatenoogstrobot. De Zwitserse teler Meiergemüse mocht een eerste prototype van de eveneens Zwitserse robot vorig jaar al testen. Vorige week is een andere teler, Beerstecher, begonnen met een test.

De tomatenteler gaat in een pilot de complete oplossing testen die Floating Robotics aanbiedt: oogsten, in kratten stoppen en een stuk logistiek. De robotontwikkelaar belooft nog een drie keer snellere pluksnelheid en twee keer hoger slagingspercentage in een post op LinkedIn.

Bianca Curcio, kasmanager bij Beerstecher, zei nog voor de start van de test in een eerder dit jaar door ETH Zürich gepubliceerd artikel: "We hebben vorig jaar kennis gemaakt met Floating Robotics en waren onder de indruk om te zien hoe goed de robot kan plukken en ontbladeren. We zijn ervan overtuigd dat de pilot zal laten zien hoe een geautomatiseerde robot het beste kan worden geïntegreerd in het huidige gewasbeheer, en onder welke omstandigheden het een nuttig hulpmiddel kan zijn voor teler om het hele jaar door gezonde producten te garanderen."

Floating Robotics wil in 2023 het oogsten optimaliseren en in 2024 ook rij-wisselen en werken in de nacht toevoegen. Tegen 2025 moet vervolgens ook het stengels aan de draad vastclippen door de robot gedaan worden, net als komkommers oogsten. In dat jaar wil men ook de Europese en Noord-Amerikaanse markt op. De robotbouwers zoeken momenteel investeerders.

Voor meer informatie:
Floating Robotics
Stampfenbachstrasse 69
CH-8092 Zürich, Zwitserland
Tel: +41446338493
info@floatingrobotics.com
www.floatingrobotics.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.