Sneller scouten en beter advies met nieuwe Crop-Scanner

Het Crop-Scanner platform van Biobest helpt telers bij het snel en nauwkeurig scouten van hun gewassen waardoor hun IPM-strategie aanzienlijk zal verbeteren. De app en webdashboard stellen telers en hun Biobest-adviseurs in staat om op afstand ziekten en plagen te volgen en om trends in het gewas te bepalen. Bovendien draagt nauwkeurige dataverzameling en visualisatie bij aan inzichten die helpen bij de planning van komende seizoenen.

Deze slimme, datagedreven tool ondersteunt de biologische gewasbescherming in de hele breedte: van het vaststellen van plagen, rapporteren, uitwisseling van adviezen tot het tijdig en planmatig ingrijpen. De applicatie werkt op smartphones, tablets, laptops en pc’s en is beschikbaar voor iOS en Android.

Plagen scouten en registreren
“Het principe is simpel en de functionaliteiten zijn talrijk”, vertelt Sam Gui, Market Development Manager High Tech IPM bij Biobest. “De teler kan eenvoudig zijn kassen uittekenen op de applicatie. Vervolgens kunnen de teler en zijn/haar medewerkers aanduiden op welke plek een bepaalde plaag is waargenomen en in welk stadium deze zich bevindt. Foto’s en notities kunnen tijdens het scouten gemakkelijk worden toegevoegd.”

Trap-Scanner
Crop-Scanner omvat ook een automatische telfunctie. Deze Trap-Scanner functie herkent zes plagen en nuttigen. “De werkwijze is even simpel als doeltreffend,” vervolgt Sam. “Maak met de telefoon een foto van een vangplaat en Trap-Scanner zal de verschillende insecten tellen en weergeven in Crop-Scanner rapporten.” Om deze functionaliteit optimaal te benutten, ontwikkelde Biobest speciale Trap-ID vangplaten. Het ontwerp van deze vangplaat verzekert dat Trap-Scanner het hele kaartoppervlak kan tellen.

Data verzamelen en analyseren
De teler en zijn Biobest-adviseur analyseren samen de data en gebruiken deze informatie om specifieke bestrijdingsstrategieën uit te stippelen. “De constante beschikbaarheid van actuele en historische monitoringsgegevens zal leiden tot een beter advies en dus een gezonder gewas,” aldus Sam. Door data te digitaliseren worden beslissingen beter onderbouwd. De historiek geeft inzicht in het verloop van voorgaande teelten, zodat telers hun planning voor komende seizoenen kunnen aanscherpen.”

Hightech koppelingen
Biobest traint al haar adviseurs om telers te ondersteunen bij het gebruik van Crop-Scanner. Het platform wordt gefaseerd aangeboden. België, Nederland, UK, USA, Canada en Kenia zijn daarbij het eerste aan de beurt. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan verdere uitbreiding van de functionaliteiten. In de nabije toekomst zullen andere hightech toepassingen zoals Trap-Eye gekoppeld kunnen worden.

Voor meer informatie:
Biobest Group
Leehove 31
2678 MA De Lier
Tel: +31 (0)174 75 22 50
info@biobestgroup.com
www.biobestgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.