CubicAcres haalt nog eens $10 miljoen op in investeringsronde

"Door winstgevendheid vanaf het begin in ons model te integreren, hebben we onze externe input geminimaliseerd en onze systemen zo ontworpen dat ze samenwerken met landbouwgrond(en) en deze verbeteren. Daarnaast hebben we de grootte van onze Grow Hubs aangepast om voldoende teelt te leveren voor een straal van 80 tot 160 km. Op deze manier creëren we een fijnmazig netwerk van vertical farming Grow Hubs die zijn afgestemd op lokale behoeften," zegt Ryan McGann, oprichter en CEO van CubicAcres, een in New York gevestigd bedrijf in vertical farming.

"Door de plaatsing van onze Grow Hubs te verspreiden over een straal van 80 tot 160 km van een stedelijk gebied, is er veel grond beschikbaar, waardoor verschillende telers in aanmerking komen als partners voor het on-site model, wat helpt om de landbouwproductie van bestaande infrastructuur aanzienlijk te verhogen."

US (NY): Cubic Acres secures $3.7 million to build new farm on Long Island Ryan McGann links op de foto toen hij de deal sloot in februari met David Farquhar van IGS.

Nieuwe financieringsronde
Na het afsluiten van een financieringsronde van €3,5 miljoen in juli van dit jaar, is Ryan van plan om een extra financieringsronde van €9,3 miljoen op te halen om de activiteiten nog verder uit te breiden. Volgens Ryan is de oostkust een uitstekende locatie voor een vertical farm, aangezien het ruim 4500 km verwijderd is van de westkust (California's Central Valley & Arizona), waar momenteel 97% van de sla wordt geteeld. Consumenten merken direct het verschil in versheid en kwaliteit en zien de waarde.

"Toen we net begonnen, leverden we volle kropsla in bulk aan restaurants, omdat dit model consistent was, minder overheadkosten met verpakking met zich meebracht en goede chef-koks meestal gesteld zijn op kwaliteit. Onlangs zijn we gaan samenwerken met een aantal distributeurs zoals Sysco, en we willen ook graag supermarkten erbij betrekken."

"Ons doel is om van zaad tot salade te gaan, zonder dat handen de producten aanraken," zegt Ryan. Door de beste systemen in zijn klasse te combineren, zoals IGS-torens en TTA's transplantmachines, en andere, is Ryan van plan om een breed scala aan bladgroenten, rucola, basilicum, boerenkool, Romaine sla, botersla, microgroenten en kruiden te telen voor de bewoners van Long Island en NYC, met een focus op volle kropsla. "We zullen nauw samenwerken met restaurants en distributiepartners om de vraag naar gewassen voor onze teeltpijplijn te peilen."

Gefaseerde uitbreiding
Het huidige teeltbedrijf van 1000 m2 wordt momenteel gebouwd en zal volgens de planning in het eerste kwartaal van 2024 klaar zijn voor de teelt. "De modulariteit van deze systemen is geweldig, waardoor we naar behoefte kunnen uitbreiden zonder de bestaande teelt te verstoren. We zullen 16 teelttorens toevoegen over een periode van 3 jaar en onze tweede hub zal zich in het New York Metro gebied bevinden in upstate New York, New Jersey en misschien zelfs in New York City."

Vertical farming kwam niet uit de lucht vallen voor Ryan, want hij gelooft dat de VS een grote behoefte heeft aan indoor farming, waardoor het een noodzaak wordt. "Op dit moment is vertical farming een "nice to have", maar het zal snel een "need to have" worden, omdat tuinbouwgrond in een razend tempo afneemt, zegt hij. "Ik las onlangs een rapport waarin werd benadrukt dat er gemiddeld maar een halve hectare per persoon is om het hele jaar in zijn behoefte te voorzien, inclusief zuivel en vlees, fruit, groenten, katoen, enz. Bovenop dit alles stevenen we af op een El Niño-patroon, wat de vraag zal versnellen."

Ryan afgebeeld in zijn eerste tuinbouwproject, met behulp van containerfarms, die nog steeds worden gebruikt voor R&D-doeleinden (Foto credit: Freight Farms)

Correctieperiode
Ryan gelooft dat de sector zich momenteel in een correctieperiode bevindt. "De afgelopen 2 jaar zaten we aan de zijlijn met een klein proefproject, waar we onze methoden aanscherpten en onze strategie vorm gaven. We hadden een geweldig uitkijkpunt om de sector te observeren waarom andere vertical farms problemen ondervonden, en konden ons plan aanpassen om deze zelfde risico's te beperken, of het nu een piek in energiekosten betrof, hoge arbeidskosten, opgeblazen R&D overhead, etc..."

Hij voegt eraan toe dat veel vroege vertical farms een lange tijdshorizon hadden om hun visie te realiseren. "Maar ook de woelige wateren van een pandemie, de oorlog in Oekraïne en economische verschuivingen zorgden ervoor dat sommige van deze bedrijven hun strategie moesten bijstellen of helaas moesten sluiten." Als we uit deze correctieperiode komen, zullen we meer vertical farms zien die voorbereid zijn op moeilijke tijden. Er is geen gebrek aan vraag naar producten die geteeld worden in vertical farms, maar een uitdaging met winstgevendheid.

Volgens hem is Long Island een geweldige plek om hiermee te beginnen, gezien de bestaande gevarieerde tuinbouwinfrastructuur, de grote afstand van de Central Valley in Californië, de vele toprestaurants in de Hamptons en alles daartussenin tot Manhattan. Ryan zag een tekort aan kwaliteitsgroenten en -kruiden als gevolg van logistieke kwetsbaarheid en besloot dit gat op te vullen.

Voor meer informatie:
CubicAcres
Ryan McGann, Oprichter en CEO
+1 631 678 6231
ryan@Cubic-Acres.com
www.Cubic-Acres.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.