Verschil tussen afzet en gebruik microbiologische insecticiden opvallend hoog

Een update van CBS-cijfers laat een forse stijging van het gebruik ten opzichte van afzet van microbiologische en botanische insecticiden zien in 2020. Het gebruik t.o.v. de afzet steeg in 2020 naar 250 procent. Als voorbeeld van een stof noemt het CBS Bacillus thuriengiensis-stammen.

Voor andere productgroepen voor insecten- en mijtenbestrijding zijn de percentage aanzienlijk minder hoog. Wel wijst het CBS op een geleidelijke stijging van het gebruik van organofosfaten en een geleidelijke daling van het gebruik van pyretroiden. Een laag percentage kan volgens het CBS wijzen op hamsteren van een stof binnen een groep, bijvoorbeeld omdat de toelating ter discussie staat. De afzet is dan opvallend groot.

Het CBS heeft de cijfers gepubliceerd naar aanleiding van vragen na een eerder gepubliceerd artikel. Deze zomer publiceerde het CBS cijfers over de verkoop van gewasbeschermingsmiddelen. Die daalde opnieuw in 2021. De afzet van middelen ter bestrijding van insecten en mijten nam in 2021 wel met 10 procent toe, tot 2,7 miljoen kilogram.

Bron: CBS


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.