Hogere vordering Rabobank in faillissement Hartman

Terwijl de Hartmankassen recent weer een nieuwe eigenaar kregen sinds het faillissement van het grote glasgroentebedrijf, doet de curator nog altijd onderzoek in het faillissement van eind 2019. Een nieuw faillissementsverslag leert dat de Rabobank een aangepaste concurrente vordering bij de curator heeft ingediend. Ten opzichte van de vordering van 2020 is het bedrag gestegen tot 14,2 miljoen euro. In 2020 vorderde de bank nog 12,5 miljoen, destijds een aanpassing na verkoop van activa.

In eerste instantie, in 2019 vlak na het faillissement, bedroeg de vordering 20,5 miljoen euro. Een reden voor de wijziging van het bedrag wordt niet gegeven.

Uit het inmiddels zestiende verslag blijkt verder dat het rechtmatigheidsonderzoek nog altijd loopt. Hiervoor zijn aan de voormalig bestuurders vragen gesteld.

Ook is de curator nog altijd in afwachting van een zitting bij de Raad van State over een claim van de Nederlandse Emissieautoriteit. Van 1 januari 2019 tot 12 februari 2019 nam Hartman deel aan het Europese systeem van emissiehandel (ETS) en zijn er broeikasgassen uitgestoten. De autoriteit wil dat de curator vanuit de boedel 4.162 emissierechten inlevert op straffe van een bestuurlijke boete van 416.000 euro. De curator heeft hier bezwaar tegen gemaakt.

Een laatste update uit het verslag gaat over het mogelijk vrijkomen van een bepaalde waarde uit een levensverzekering. Aan het einde van dit kalenderjaar zal duidelijk worden of er een bepaalde waarde vrijkomt ten gunste van de failliete vennootschap A.C. Hartman B.V.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.