DNA-test voor schimmels

Intra-Air en Inducoat brengen een DNA-test voor schimmels op de markt.

"Schimmelsporen kunnen een ernstige bedreiging vormen voor de gezondheid van bewoners en werknemers in gebouwen. Het vroegtijdig identificeren van schimmelproblemen is van cruciaal belang om gezondheidsproblemen te voorkomen en de kwaliteit van de binnenlucht te waarborgen. Traditionele methoden voor schimmelidentificatie kunnen tijdrovend en minder nauwkeurig zijn, waardoor er behoefte is aan een innovatieve en effectievere aanpak."

DNA-test ontwikkeld door Universiteit van Odense
De DNA-test voor schimmels is door Jonas Lindgreen, universitair hoofddocent aan de Universiteit van Odense, ontwikkeld. Deze maakt gebruik van geavanceerde genetische technologieën om schimmels met ongekende precisie en snelheid te identificeren. Deze test maakt het mogelijk om niet alleen de aanwezigheid van schimmels vast te stellen, maar ook om de exacte soorten schimmels en hun concentraties in een binnenruimte te bepalen. Dit biedt professionals in de binnenluchtkwaliteit, vastgoedbeheerders en gezondheidsexperts een krachtig instrument om de luchtkwaliteit door inzet van schimmelwerende coatings te verbeteren en daarmee de gezondheid van bewoners en werknemers te beschermen.

Giancarlo Caruso, senior binnenmilieu deskundige van Intra-Air, verklaarde: "We zijn zeer verheugd over onze samenwerking met Inducoat en de lancering van deze geavanceerde DNA-test voor schimmels. Het stelt onze klanten in staat om snel en nauwkeurig schimmels te identificeren en aan te pakken, wat een enorme sprong voorwaarts betekent in de binnenluchtkwaliteit."

Mike Frankhuizen, directeur van Inducoat, voegde eraan toe: "Onze coatings hebben de potentie om het welzijn van mensen in binnenruimtes aanzienlijk te verbeteren. Door onze krachten te bundelen met Intra-Air, brengen we een innovatieve oplossing op de markt die de normen in de industrie zal veranderen – wij kunnen nu heel specifiek schimmels weren met onze coatings."

Voor meer informatie:
Intra-Air
085-1301869
info@intra-air.nl
www.intra-air.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.