Brabants Migratie Informatie Punt in de startblokken

Het Rijk, de provincie Noord-Brabant en de stakeholders uit de Noord-Brabantse regio's hebben de handen in elkaar geslagen en richten samen het Brabants Migratie Informatiepunt (BMIP) op. Centraal staan vijf fysieke (en digitale) loketten. Glastuinbouw Nederland meldt dat de "loketten" meertalige informatie, advies, een meldpunt, diensten en (sociale) activiteiten voor arbeidsmigranten en hun werkgevers bieden.

De overheidsorganisaties richten zich op het samen neerzetten van het basisaanbod. In de vijf arbeidsmarktregio’s wordt een loket geopend: Breda, Tilburg, Meijerijstad, Eindhoven, en Helmond. Daarnaast wordt er ook nog een mobiel team actief dat rondtrekt en meerdere woon-, werk- en vrijetijdsplaatsen van arbeidsmigranten aandoet. Er wordt meertalige informatie en advies over het wonen, werken en leven in Noord-Brabant en Nederland verzorgd. Er komt een meldpunt voor misstanden m.b.t. loon/arbeid, huisvesting en zorg en welzijn. En inschrijving in Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) of Basisregistratie Personen (BRP) en verstrekken BSN, mogelijk aangevuld met aanvragen en activeren DigiD staan nog op de agenda. Begin november wordt de feestelijke opening van de vijf loketten verwacht.

Aanvullend aanbod
Binnen dezelfde pilot wordt dit najaar met Brabantse werkgevers, brancheorganisaties en maatschappelijke organisaties verder gewerkt aan een aanvullend aanbod. Dit aanvullend aanbod richt zich op de socialisatie, integratie en participatie van alle internationale medewerkers. Uit een eerste inventarisatie met stakeholders is minimaal een aanvullend aanbod over het leren van de Engelse en Nederlandse taal opzetten gekomen. In een twee jarige pilot wordt toegewerkt naar minimaal 5 soorten aanvullend aanbod.

Meer informatie over de pilot en de ontwikkeling van het aanvullend aanbod is op te vragen bij Glastuinbouw Nederland.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.