Waarom CombiVliet hun verhaal niet vertelt?

"We vertellen het alleen niet altijd, of meestal niet. Door de waan van de dag hebben we het daar vaak te druk voor. We doen zoveel mooie, duurzame dingen en telen een lekker en gezond product wat mensen helpt om gezonder te leven. Want een tomaat is erg veelzijdig. Drankje, smoothie, soep, saus, salade, ijs, bonbons en gewoon zo als tussendoortje. Alles lijkt mogelijk, maar we vertellen het niet. Er zijn vele hulpmiddelen en onderbouwende informatie die we kunnen gebruiken via een toolkit."

Dat heeft Jakoline van Straalen van Glastuinbouw Nederland gepresenteerd in het maandelijks overleg van de bedrijfsleiding van CombiVliet. Woensdag 6 september jl. was ze op bezoek bij CombiVliet in Middenmeer op de locatie NoordVliet.

Wat bieden wij de wereld? Wat betekenen we voor Nederland? Wat is onze meerwaarde? Wat vinden we belangrijk? Wat geven we terug aan de aarde in verhouding tot wat we nemen? Hoe zien we de toekomst, van ons bedrijf maar ook van onze kinderen en kleinkinderen? Hoe willen we ‘ons ding’ doen? Allemaal vragen die we graag willen beantwoorden, maar we hebben het er vaak niet over.

Waarom? “Omdat we blijkbaar niet beseffen dat deze informatie ertoe doet om een realistisch beeld te vormen van ons werk, ons leven, voor mensen die wat verder of heel ver vanaf onze branche staan. Het is moeilijk voor te stellen wat er in die kassen nou werkelijk gebeurt. En als je zelf de regie hier niet in neemt, kan het zo zijn dat het draaiboek voor je geschreven wordt, dat zie ik gebeuren over verschillende onderwerpen. Dat zijn gemiste kansen”, volgens Martine van der Meer van CombiVliet.

“Glastuinbouw Nederland roept ons op ons verhaal te doen, te vertellen over wat we leuk vinden, waar we trots op zijn, en natuurlijk ook wat we nog beter willen doen. Want we zijn druk bezig om ‘dingen’ anders te doen. De wereld verandert, de innovatie gaat steeds verder (dus ook de mogelijkheden), ons bedrijf verandert dus elk jaar, elke maand, eigenlijk elke dag doen we dingen anders. Beter dan de dag ervoor. Tenminste, dat is ons doel en daar doen we ons best voor.”

"Het échte verhaal van de mensen achter onze tomaten. We gaan ons best doen, Jakoline!", aldus Martine van der Meer van CombiVliet.

De toolkit van Glastuinbouw Nederland is hier te bekijken.

Voor meer informatie:
CombiVliet
Oranjepolderweg 15
2676 CL Maasdijk
Tel: 06-10105530
martine.vandermeer@combivliet.nl
www.combivliet.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.