bewoners voelen zich 'bedonderd'

Harnaschpolder krijgt opvanglocatie voor 225 vluchtelingen

Gemeente Midden-Delftland gaat een opvanglocatie voor vluchtelingen realiseren in de Harnaschpolder, het gebied aan de Harnaschdreef tussen Meerkamp en Westernesse. Er komt ruimte voor 225 vluchtelingen voor een periode van vijf jaar in combinatie met de plaatsing van flexwoningen voor 30 tot 60 lokale woningzoekenden.

Harnaschpolder is volgens het college de enige locatie in Midden-Delfland waar op relatief korte termijn een opvanglocatie en flexwoningen kunnen worden gerealiseerd. De opvanglocatie is naar verwachting eind 2024, begin 2025 klaar voor gebruik. Onderstaand kaartje geeft een impressie van de voorgestelde locatie.

Voor omwonenden - waarvan er een aantal zegt zich door de burgemeester 'bedonderd' te voelen, omdat die eerst sprak over 'vooral gezinnen' en niet, zoals nu blijkt, over 125 alleenstaanden - is er een informatieavond op maandag 18 september. Op 11 oktober wordt erover vergaderd in de raad, op 25 oktober wordt er definitief over beslist.

bron: Midden Delftland


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.