VK: Sla uit vertical farm verkrijgbaar bij Asda

Een nieuw Brits sla-assortiment, Homegrown, wordt deze week exclusief bij Asda gelanceerd. Het assortiment bestaat uit drie producten: 80 g gemengde salade, 60 g rucola en 80 g pittige tuinkers en is vanaf maandag 4 september landelijk verkrijgbaar online en in 270 Asda-winkels.

Directeur van Homegrown, Jones Food Company (JFC): "We zijn erg blij dat we Homegrown samen met Asda kunnen lanceren. Zij begrijpen, net als wij, dat het verticaal telen van producten aanzienlijke duurzaamheidsvoordelen kan opleveren.

"Al onze sla wordt in het VK geteeld, wat resulteert in minder voedselkilometers dan bij sla die van over de hele wereld wordt ingevlogen. De sla wordt geteeld met alleen hernieuwbare energie en bij de teelt wordt er 90% minder water verbruikt dan bij planten die traditioneler worden geteeld. We kunnen onze gewassen de ene dag oogsten en de volgende dag leveren aan de supermarktdepots, dus de versheid is gegarandeerd."

Dom Edwards, productiedirecteur van Asda: "We zijn verheugd dat we de eerste Britse retailer zijn die een verticaal geteeld sla-assortiment in zakken op deze schaal levert, waardoor klanten nationaal en online kunnen kopen. Naast de duidelijke duurzaamheidsvoordelen is de sla niet onderhevig aan ongunstige weersomstandigheden, wat resulteert in een betere beschikbaarheid en consistentere kwaliteit voor onze klanten."

Voor meer informatie:
Nick Woods
Jones Food Company
Tel.: +44 7723 021 894
jonesfoodcompany@sunnysideupcomms.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.