whitepaper Dutch Greenhouse Delta

India: "Een tuinbouwsector in de kinderschoenen, maar met enorm potentieel"

Dutch Greenhouse Delta presenteert een whitepaper over hoe Nederlandse tuinbouwkennis en -technologie bijdraagt aan de snelle ontwikkeling van productie-efficiëntie en voedselveiligheid in India. In deze whitepaper bespreken de India-experts van vooraanstaande Nederlandse bedrijven de uitdagingen, kansen en oplossingen van India op het gebied van tuinbouw. Ook worden er verschillende succesvolle Nederlandse projecten gepresenteerd.

Hoewel de Indiase tuinbouwsector verre van volwassen is, biedt het volop kansen. India is een snelgroeiende reus, met een economische groei van gemiddeld 7 procent per jaar en een snel groeiende middenklasse die vraagt om kwaliteitsproducten. Het land is 's werelds op één na grootste producent van groenten en fruit en kan de grootste voedselexporteur in de Aziatische regio worden. Ook kent het land een gunstig investeringsklimaat.

Aan de andere kant kampt India met uitdagingen zoals watervoorziening, extreem klimaat, oogstzekerheid en een slecht functionerende marktketen. De huidige voedselproductiemethode is inefficiënt en kan de groeiende bevolking niet voorzien van voldoende vers, betaalbaar, veilig en duurzaam geteeld voedsel.

Nederlandse oplossingen kunnen uitdagingen omzetten in kansen
Het land vereist een upgrade van de bestaande tuinbouw om een hogere productie te bereiken, minder water en meststoffen te verbruiken en een betere voedselkwaliteit te bereiken. Samen met Dutch Greenhouse Delta en het Nederlandse tuinbouwcluster kan India voedselvoorzieningsuitdagingen omzetten in kansen.

Desh Ramnath, directeur DGD India, legt uit: "De Indiase regering neemt stappen om investeringen in agri-food technologie te faciliteren om modernisering te realiseren. Ze erkennen dat het Nederlandse tuinbouwkenniscluster uniek is vanwege zijn gestructureerde en geïntegreerde aanpak van tuinbouwprojecten. Omdat DGD met al haar partners complete oplossingen kan bieden, heeft het de sleutel tot de belangrijkste partijen en opkomende projecten." Verschillende Nederlandse projecten en innovaties zijn de afgelopen jaren gerealiseerd, die worden gepresenteerd in deze whitepaper.

De whitepaper kan hier worden gedownload.

bron: Dutch Greenhouse Delta


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.