Gemeente Westland geeft subsidie van €360.000 voor persleiding tussen De Lier en Maasdijk

De gemeente Westland geeft een subsidie van €360.000 aan Warmtecoöperatie Westland voor een persleiding tussen De Lier en Maasdijk om afvalwater naar de zuivering in Hoek van Holland te transporteren. Het AD meldt dat bedrijven zo kunnen meedoen aan de collectieve zuivering van hun afvalwater uit de kas. Het alternatief is dat ze dat zelf moeten doen op hun eigen terrein.

De subsidie is bedoeld voor de aanleg van een persleiding tussen De Lier en Maasdijk. De nieuwe persleiding kan bovendien water afvoeren uit De Lier als er sprake is van wateroverlast. De wateroverlast in 2021 heeft opnieuw laten zien dat het aanleggen van een robuust rioleringssysteem hard nodig is. Dat stelt de gemeente Westland. "De aanleg van deze persleiding levert een belangrijke bijdrage aan het klimaatbestendig maken van een gebied dat herhaaldelijk met ‘natte voeten’ te kampen heeft gehad”, zegt een woordvoerder van de gemeente Westland.

Het hele artikel is hier bij het AD te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.