Echtpaar uit Delhi teelt wekelijks 350 kroppen sla en 250 kroppen spinazie in achtertuin

"We telen 500 biologische kroppen per week, die verkocht worden voor 30 roepies per stuk. Dat is een totaal inkomen van 15.000 roepies (€ 168) per week. Dat brengt het maandelijkse totaal op 60.000 roepies (€ 672). Het is een mooie bijverdienste, met echt heel weinig werk. Twee mensen kunnen dit voor elkaar krijgen in een faciliteit van 3 bij 5 meter met 10.000 planten," zegt Peter Singh, medeoprichter van Aanant Aquaponic Farms, trots.

Samen met zijn vrouw Neeno heeft Singh uit New Delhi een lowtech vertical farm in hun achtertuin gebouwd. "We doen dit met veel plezier en delen vooral onze knapperige, biologische, versgeplukte groenten, zodat mensen ervan kunnen genieten en de voedzame voordelen ervan kunnen plukken," vertelt Neeno.

De unit van 3 bij 5 meter (15m2) bevat een AC-omvormer die de algemene temperatuur op een stabiele 25 graden houdt. Er wordt extra verlichting toegevoegd voor de gewassen die binnen worden geteeld, namelijk sla en spinazie. Door zowel verticale torens als horizontale teeltrekken te gebruiken, maximaliseert Peter de volledige teeltruimte. Met hun zelfgemaakte recirculerende aquaponic systeem worden de planten gevoed door een constante waterstroom met voedingsstoffen.

"In 2015 hoorden we over aquaponics en begonnen we het te bestuderen. We hebben eerst een proefinstallatie opgezet in de tuin van ons huis in Delhi. Na het opzetten van twee proefunits experimenteren we verder. We ontwikkelen en maken nu efficiëntere aquaponic- en permacultuursystemen voor het telen van voedsel," zegt Peter.

De verticale rekken worden gebruikt om jonge planten te ontkiemen in groeimedia, waarna ze in de torens worden getransplanteerd. Er worden vijf lagen zaailingen gestapeld. Elke week wordt er een laag sla geplant zodat de teelt constant blijft. Volgens Peter kan het gebied met de gestapelde lagen, gezien de dichtheid van de planten, 350 kroppen sla per week en 250 kroppen spinazie per week opleveren.

Neeno, de plantenexpert, zoals Peter haar noemt, legt uit dat elke tray 30 planten bevat. De onderste laag zijn de jongste planten, en als je dan elke laag omhoog gaat, zit er 'een week leeftijd' tussen.

Na een week ontkiemen, legt Neeno uit, worden ze overgeplant in potten. Twee weken later worden ze in potten van 3 inch geplaatst, waar ze groeien tot de wortels uitkomen. Zodra de wortels groot genoeg zijn om voedingsstoffen op te nemen, worden ze in de aeroponische torens geplaatst, waar de gewassen blijven tot ze zijn uitgegroeid tot volgroeide kroppen. Naast sla en spinazie zijn paksoi, rode biet en selderij de nieuwste toevoegingen aan de teeltfamilie.

Voor meer informatie:
Peter en Neeno Singh
Aanant Aquaponic Farms
Tel: +91 852 700 2024


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.