Bijna alle aardwarmte-installaties worden voor verwarming kassen gebruikt

In Nederland zijn er 13 opsporingsvergunningen in aanvraag in 2023 voor aardwarmte. Daarnaast zijn er in 2023 80 opsporingsvergunningen van kracht. Ook zijn er 32 winningsvergunningen voor aardwarmte van kracht. Dat is te lezen in het jaarverslag "Delftstoffen en aardwarmte in Nederland" van TNO-AGE. In het jaarverslag staan belangrijke wijzigingen in aardwarmtevergunningen. Elk jaar stelt TNO-AGE voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat het jaarverslag op.

Het totaal aan aardwarmteproductie-installaties bedraagt nu 27. Eén daarvan, met de putten van Mijnwater Energiecentrale Heerlen gerealiseerd in 2006, valt mijnwettelijk gezien deels onder aardwarmte, maar is technisch gezien een warmte-koude opslag-installatie (WKO). De geproduceerde warmte wordt bij, op één na, alle installaties primair ingezet voor de verwarming van kassen in de glastuinbouw.


Aardwarmteproductie-installaties

Het rapport is hier te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.