12 september op de Fruit Tech Campus

'Groei in zachtfruit' thema van AGF Trendcafé

Op dinsdag 12 september staat de nieuwe bijeenkomst van het AGF Trendcafé op de agenda. Het thema is: 'De groei in zachtfruit', feiten, cijfers, welke soorten groeien het hardst en wat kunnen we verwachten in de toekomst? Met een rondleiding over de campus, een presentatie van Teun Sikma van Fresh Forward Breeding & Marketing over fruitveredeling en het verhaal van teler Geert Jan van Tuyl die overstapte van paprikateelt naar zachtfruit.

AGF Trendcafé wordt georganiseerd door GroentenFruit Huis met Maurice Wubben. Op 12 september brengt het AGF Trendcafé een bezoek aan de Fruit Tech Campus, een plek waar ze werk maken van vernieuwing in het fruitonderwijs. De Fruit Tech Campus heeft als doel de positie van de Nederlandse fruitteelt voor langere termijn te garanderen. Door middel van drie pijlers werkt de Fruit Tech Campus aan dit doel; educatieprogramma, innovatieprogramma (onderwijs gedreven door innovatie) en een activiteitenprogramma. Een locatie waar teelt, techn(olog)ie(k) en data worden samengebracht.

Teun Sikma, algemeen directeur Fresh Forward Breeding & Marketing, zal deze dag een presentatie geven en zijn visie delen op de veredeling in fruit. Fresh Forward is een van de beste fruitveredelaars van Noord-Europa, met een specialisatie in appels en aardbeien. Het doel van Fresh Forward is het ontwikkelen en vermarkten van fruitrassen die aansluiten bij de vraag van hun klanten, dit kunnen producenten, retailers of consumenten zijn.

Geert Jan van Tuyl stapte enkele jaren geleden over van paprika en is nu teler van bramen én aardbeien in Zaltbommel. Geert Jan vertelt over hoe en waarom hij de overstap maakte en welke keuzes hij in de teelten van aardbei en framboos maakte.

Deelname aan het AGF Trendcafé is gratis voor leden van het AGF Trendcafé. Geen lid, maar toch interesse om deel te nemen? Dat kan voor een eenmalige bijdrage van € 125,-.

Klik hier voor aanmelding en meer informatie.

Voor meer informatie:
GroentenFruit Huis
+31 (0)79 368 11 00
info@groentenfruithuis.nl
www.groentenfruithuis.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.