Zwitserland: Gemüsebau Grob gebruikt serverwarmte om zijn kassen te verwarmen

"Een onaangetaste natuur bestaat maar één keer"

Bij groenteteeltbedrijf Grob in het kanton Thurgau, Zwitserland, ligt de nadruk op hernieuwbare energie. Het feit dat de warmte die wordt gegenereerd door de hete servers ook wordt gebruikt, is een uniek project in Zwitserland. Dit project wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de in Thurgau gevestigde start-up k51. "Men is altijd op zoek naar manieren om het productieproces te verbeteren en de bedrijfsvoering te optimaliseren. Een onaangetaste natuur bestaat maar één keer," vertelt Hans-Jörg Grob aan Schweizer Bauer, en hij voegt eraan toe: "Wij zijn verantwoordelijk voor het behoud ervan."


De kassen van de familie Grob

Sinds maart van dit jaar is er op het terrein van de familie Grob een datacenter dat draait op elektriciteit van het eigen zonne-energiesysteem en tegelijkertijd warmte produceert. Dit gebeurt alleen als het nodig is in de kassen of de warmte wordt opgeslagen in de vorm van heet water in de watertanks. De warmteopslagtanks op het terrein van de Grobs maken het ook mogelijk om de servers te laten werken wanneer het zonne-energiesysteem elektriciteit produceert. Het bedrijf in Schlattingen is daarom een ideale partner voor k51.

Voor meer informatie:
Grob Gemüse AG
Im Bodenacker
DH-8255 Schlattingen, Zwitserland
+41 (0)52 646 40 00
info@grob-gemuese.ch
www.grob-gemuese.ch


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.