Ahmed Laasri, Handelfresh:

"Komend seizoen verwachten we opnieuw een toename van de Marokkaanse tomaten- en paprika-export"

Tholen - Dit voorjaar ging Ahmed Laasri vanuit Tilburg van start met Handelfresh. "Ons familiebedrijf in Marokko is al jaren actief in de AGF-wereld en zodoende kwam ik op het idee om dit uit te breiden naar de Nederlandse markt."

Ahmed heeft de missie om de export van groenten en fruit uit Marokko een verdere impuls te geven. "De laatste jaren zie je al steeds meer groenten als tomaten, paprika's en snijbonen op de Europese markt. Als trotse Marokkaan zou ik graag nog meer Marokkaanse groenten terug willen zien op het bord!"

"Aangezien ik beide culturen en talen ken, zie ik veel kansen om een perfecte schakel te vormen tussen Nederland en Marokko. Ik ben ervan overtuigd dat we een positieve impact kunnen maken voor de lokale telers", vertelt Ahmed. "Dankzij onze sterke relatie met teler, pakstations en transportbedrijven kunnen we in korte tijd de meest verse groenten en fruit leveren tegen scherpe prijzen. Vandaag de dag verkopen we onze producten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje."

"Ik zie een enorme potentie voor de Marokkaanse teelt- en managementsystemen de komende jaren. Met dank aan Nederlandse techniek zoals irrigatie en machines wordt er volop geïnvesteerd. Wij steven ernaar de wereld te voorzien van hoogwaardige Marokkaanse groenten, waarbij we de duurzame landbouwpraktijken omarmen."

"Voor komend seizoen verwachten we een grote toename van de export van Marokkaanse tomaten en paprika's. Vorig jaar zagen we al dat de Spaanse tomatenexport drastisch afnam en dat Marokko hierbij een voordeel had vanwege de lage productiekosten. Dit seizoen verwacht ik dat we opnieuw veel Marokkaanse tomaten terug gaan zien op de Nederlandse markt."

Voor meer informatie:
Ahmed Laasri
Handelfresh B.V.
Mob: +31 636411846
hello@handelfresh.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.