Nieuw pand en nieuw product voor Holland Heater

Holland Heater verhuist in oktober naar een nieuw pand in Rotterdam. "De grotere nieuwbouwlocatie biedt ons de mogelijkheid om een verdere groei te kunnen realiseren", legt Commercieel Manager Hans Koornneef uit. Ook nieuw bij het bedrijf, dat nu nog in De Lier is gevestigd, is een serie biomassaheaters voor de tuinbouw.

Ruim twee jaar geleden werd Holland Heater overgenomen door het Belgische bedrijf Roxell. "Hierdoor is ons wereldwijde dealernetwerk sterk uitgebreid en is de behoefte ontstaan aan een grotere productielocatie."

De nieuwe locatie in de Spaanse Polder Rotterdam is zeer gunstig gelegen, laat de commercieel manager zien. "Het snelwegennetwerk en natuurlijk de Rotterdamse haven bevinden zich op een steenworp afstand, waardoor het transport van onze goederen nog efficiënter kan verlopen."


Vooraanzicht nieuw pand Rotterdam

Biomassaheater
Nieuwe producten voor de tuinbouwmarkt zorgen er ook voor dat er meer ruimte nodig is. Naast de bestaande producten, zoals de CAF45- recirculatieventilatoren, heaters en ontvochtigers, heeft Holland Heater ook een serie biomassaheaters geïntroduceerd. "Voor verschillende regio’s in de wereld kan dit een goed alternatief zijn voor gas- en/of oliegestookte heaters."

In de serie zitten zes modellen, variërend van units die 70 kilowatt warmte geven tot 720 kilowatt. Als brandstof kan gebruikt gemaakt worden van: houtpellets, hout snippers, olijfschillen, notendoppen, walnoten, amandelen of zonnebloempellets. Andere grondstoffen dient de gebruiker te overleggen met Holland Heater.


Biomassaheater

Pionier in heteluchtkachels
Hans staat, na het vertrek van directeur Jan van Dijk dit voorjaar, samen met financieel manager Monica Rodenburg en hoofd bedrijfsbureau Robert Nijding aan het roer van Holland Heater.

Holland Heater was in 1976 een van de pioniers in de gasverwarming in de tuinbouw. Met de eigen ontwikkeling van heteluchtkachels bood het bedrijf telers een kostenefficiënte oplossing om ook in de koude
maanden door te telen. In die tijd deed Holland Heater als fabrikant en als installateur nog rechtstreeks zaken met de teler. Ook onderhoud en service maakten deel uit van de bedrijfsactiviteiten.

Langzamerhand is de focus verschoven naar de ontwikkeling en fabricage. Een wereldwijd netwerk van dealers is nu verantwoordelijk voor verkoop, inbedrijfstelling en service. Dealers van Holland Heater zijn verspreid over de gehele aardbol: van Europa tot Azië, van Midden-Amerika tot Zuid-Afrika.

Nieuw adres
Holland Heater trekt op 15 oktober 2023 in het nieuwe pand. Het adres is dan: Keersopstraat 57, 3044 EX Rotterdam. Tot die tijd is het team van Holland Heater nog te vinden aan de Leehove 2 in De Lier.

Voor meer informatie:
Holland Heater
info@hollandheater.nl
www.hollandheater.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.