Energie-update: Eigenaar zonnepanelen betaalt mee aan kosten teruglevering

De korte termijn TTF-gasprijs blijft een beetje hangen na de gasprijspiek van vorige week. Maandag zakte de prijs weer iets, maar dinsdagochtend vroeg is er toch weer sprake van een gasprijs van ruim 37 euro per megawattuur.


TTF-gasprijs contract 'september 2023' t/m 14 augustus 2023. Klik hier voor vergroting en de meest actuele cijfers.

De gasprijs voor kwartaal 1 van 2024 wil helemaal nog niet echt zakken na de piek van vorige week. Hier ligt de prijs dinsdagochtend op 54,7 euro per megawattuur. Ook de prijs voor de daaropvolgende winter ligt hoger, 55,8 euro per megawattuur. De recente prijspiek lijkt toch weer voor nieuwe onzekerheid te hebben gezorgd.

Energieleverancier Vandebron haalt het nieuws met een heffing voor zonnepaneleneigenaren. Ruim 70.000 klanten gaan meer meebetalen aan de kosten voor het terugleveren van stroom aan het netwerk. Het gaat om tientallen euro's per maand. De energieleverancier moet door de enorme stijging van het aantal zonnepanelen en bijgevolg hoge producties van elektriciteit bij goed weer overschotten aan stroom tegen lage prijzen verkopen.

De wateren rondom de evenaar zijn bij uitstek geschikt voor drijvende zonnepanelen. Zelfs zo geschikt dat ze op papier genoeg zonne-energie opwekken voor de hele wereld. Dat stellen onderzoekers van de Australian National University. Change.Inc schrijft erover.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.