Eén oogstmachine, vier grote voordelen

"Opbrengst, veiligheid, maatwerk en hygiëne verhogen"

"Bij Hamill hebben we geleerd dat het belangrijk is om flexibel en schaalbaar te zijn, zodat bedrijven niet te veel uitgeven aan apparatuur, voordat ze kunnen beginnen met oogsten. Al onze apparatuur is ontworpen om op te schalen met de telers in het achterhoofd, omdat apparatuur en productlijnen kunnen worden toegevoegd als het bedrijf groeit," zegt Bob Benner, CEO van Hamill Group.

Hamill bracht zijn nieuwste oogstmachine, 24, uit als resultaat van het inbrengen van feedback van klanten en integreerde de vele nieuwe functies die de productopbrengst, veiligheid, aanpasbaarheid en hygiëne zullen verhogen.

Wat is nieuw aan deze machine?

Hardware
Veiligheid is essentieel voor elke teler en werknemer, daarom was dit het belangrijkste kenmerk van ons nieuwe ontwerp. "We voldoen aan de TÜV-normen met onze beveiligings- en besturingsarchitectuur voor een veilige werking van de machine, bestaande uit verlichte E-stops met twee kanalen en magnetische deurvergrendelingsschakelaars."

De productopbrengst is ook erg belangrijk. Wat hardware betreft, heeft Hamill zijn blaassysteem verbeterd om de productopbrengst te maximaliseren, bestaande uit een PLC-gestuurde blazer met variabele snelheid en een indexeerbaar luchtmes en mondstuk voor herhaalbare positionering. Daarnaast is er een nieuw frame toegevoegd met een aangepast sanitair ontwerp om verstoppingen en waterplassen te voorkomen, aangevuld met een roestvrijstalen schakelkast met schuine bovenkant. Vervolgens zijn de Hamill hellende banden de nieuwste food-grade band op de markt, die volgens Bob heel gemakkelijk te verwijderen en te reinigen is.

Software ontwikkelingen
Wat de software betreft, is het bedieningspaneel 'klaar voor integratie' om te interfacen met het facilitaire PLC of SCADA-systeem via OPC-UA, droge contacten, ethernet/IP of andere aangepaste vereisten. De geïntegreerde touchscreen HMI is verkrijgbaar in 7-15" formaten en heeft een intuïtieve menustructuur en bediening om de machinebediening te vereenvoudigen. Het gebruik van 'recepten' maakt giswerk voor operators overbodig en zorgt voor herhaalbare omstandigheden. Dit ontwerp is verkrijgbaar in breedtes van 12", 30", 48" en 60" voor een verscheidenheid aan trays.

Opschalen met de teler
"Naarmate de groei toeneemt, kunnen we andere apparatuur in uw tuinbouwactiviteiten integreren en eenvoudig opschalen. Onze oogstmachines zijn een goed uitgangspunt, omdat ze een hoge opbrengst, veiligheid en tijdsbesparing bieden. Onze oogstmachines kunnen een bak groente in 3 seconden of minder snijden. Dit levert niet alleen geld op, maar zorgt er ook voor dat de operators andere oogsttaken kunnen uitvoeren," voegt Bob toe.

Met het oog op de toekomst zullen Hamill's volgende ontwerpen gemaakt worden om hele kroppen sla te oogsten en één die klein genoeg zal zijn om in een groentenwinkel of boerenmarkt te plaatsen om één tray per keer te oogsten voor klanten. Beide ideeën bevinden zich in de ontwikkelingsfase en zouden in 2024 beschikbaar moeten zijn.

Bob wil kwekers echt aanmoedigen. "Wij geloven dat indoor farming niet alleen zal floreren, maar ook de leidend zal worden in de tuinbouwsector. We kijken ernaar uit om samen te werken met de teler en de beste apparatuur te bieden voor hun voortdurende groei en succes."

Voor meer informatie:
Robert Benner, CEO
Hamill APS
bob.benner@hamillaps.com
www.hamillaps.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.