Evaluatie SDE++: Welke projecten wel gerealiseerd zonder subsidie?

In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) voert Trinomics de evaluatie uit van de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproduct en Klimaattransitie (SDE++) voor de periode 2020 t/m 2022. Informatie uit de praktijk wordt daarbij op prijs gesteld. Er is daarom een enquête uitgezet. Glastuinbouw Nederland wijst daar in dit bericht op.

Als onderdeel van de evaluatie is Trinomics, een adviesbureau, geïnteresseerd in projecten die, ondanks dat ze geen SDE++ subsidies hebben ontvangen terwijl de gebruikte technieken wel onder de regeling vallen, toch zijn gerealiseerd. Ze willen namelijk voor de evaluatie van de SDE++ regeling resultaten van project met SDE++ subsidie vergelijken met de uitkomsten van projecten zonder SDE++ subsidie. De input van ondernemers is hiervoor van grote waarde. Deelname aan deze enquête wordt daarom op prijs gesteld. De gegevens die worden ingevuld blijven volledig vertrouwelijk. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten en de antwoorden worden anoniem gegeven.

Trinomics voegt deze antwoorden samen voordat deze met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) gedeeld worden.

Versie RVO
Ondernemers waarvan één van hun projecten al een SDE++ subsidiebeschikking heeft, hebben in de periode tussen 11 en 19 juli mogelijk van RVO al een uitgebreidere versie van deze enquête ontvangen. In dat geval is het verzoek om deze enquête te negeren en de uitgebreidere versie van de enquête van RVO in te vullen, voor zover dat nog niet is gedaan. Deze uitgebreidere enquête is hier te vinden.

De kortere enquête is hier in te vullen.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.