Werkzaamheden bij Green Well Westland

Rond 27 juli zijn er werkzaamheden gestart bij Green Well Westland die 2 tot 3 weken gaan duren. De werkzaamheden vinden plaats aan de Ockenburchlaan in Honselersdijk. De productieput van het aardwarmtedoublet wordt afgesloten en de afsluitende lagen in de bodem worden hersteld.

Om dit te kunnen doen wordt de put eerst schoongemaakt. Dit betekend dat er stalen buizen uit de put worden verwijderd. Dit gebeurt met behulp van een platform (Hydraulic Workover Unit) die 37 meter hoog is.

Aardwarmte Vogelaer, dat de bron vorig jaar overnam, deelt dat er daarna metingen plaats vinden. Dit wordt ook wel loggen genoemd. De werkzaamheden vinden plaats vanaf het maaiveld tot circa 2100 meter diepte. De injectieput blijft onveranderd.

De voormalige afnemers van Green Well Westland gaan aardwarmte afnemen van het tweede project van Aardwarmte Vogelaer. De verwachting is dat deze aardwarmtebron medio 2024 aardwarmte kan gaan produceren. In 2026 zal er op het terrein van Green Well Westland een warmteoverdrachtstation worden ontwikkeld om het warmtenetwerk van Aardwarmte Vogelaer te koppelen aan het grotere netwerk van Warmte Netwerk Westland.

Bron: Aardwarmte Vogelaer & Westlanders.nu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.