Dramm laat nieuwe onderzoekskas bouwen

De bouw van de nieuwe onderzoekskas van Dramm in Manitowoc (Wisconsin) is begonnen. Dankzij de nieuwe kas en het hoofdkantoor kunnen nieuwe producten en technieken gemakkelijker worden ontwikkeld en getest.

De nieuwe kas van 232 m2 zal een aantal verschillende teeltsystemen bevatten, van vaste en verplaatsbare teelttafels tot verschillende hydrocultuursystemen. Er zullen verschillende soorten waterbronnen beschikbaar zijn, van regenwater en vijverwater tot gerecycled en gemeentelijk water. Er komen diverse waterbehandelingssystemen voor zowel regulier gebruik als om verschillende methoden en gereedschappen te kunnen testen op de beste werking met verschillende bronnen en waterkwaliteiten.

De DeCloet Venlo-kas heeft een goothoogte van 22' met een overspanning van 42', waardoor er geen palen in het midden van de constructie staan. De vloerverwarming van Biotherm houdt de kas warm tijdens de koude winters. Een Wadsworth Seed-regelaar beheert het klimaat en biedt op elk moment van de dag toegang op afstand.

De voltooiing van de kas is gepland voor het vroege najaar van 2023, zodat de eerste gewassen en het onderzoekswerk al deze winter kunnen beginnen.

Voor meer informatie:
Dramm Corporation

2000 North 18th Street
Manitowoc, WI 54221, VS
www.dramm.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.