BerryWorld zet in op Zwitserse QM-software Agrinorm

"Perfecte match tussen kwaliteit en afnemer"

Tholen - Begin 2020 kwam de internationaal actieve zachtfruitleverancier BerryWorld uit Made voor het eerst in contact met het Zwitserse Agrinorm, destijds een startup. Sinds ruim een jaar is de QM-software van Agrinorm volop in bedrijf. Een goed moment voor Arno Renne (hoofdcontroleur) en Alejandro Solis Martinez (procurement manager) voor een eerste tussenbalans.

"Ons voornaamste doel was om de workload in ons pakstation en daarmee ook de kosten te reduceren", blikt Arno terug. Na inventarisatie bij diverse software-leveranciers viel de keuze op Agrinorm. "De toegevoegde waarde van Agrinorm zit voor ons in het feit dat het systeem datagedreven is, waardoor je extra inzichten krijgt die de kwaliteitscontrole ten goede komt. Als we bijvoorbeeld een foto van een inkomende partij hebben is het mogelijk om daarin tags met bepaalde defecten aan te brengen, zoals Mould of Bleeding. Dit doen we voor al onze producten zodat het op KI gebaseerde systeem defecten in de toekomst zelf kan herkennen", aldus Alejandro.


Alejandro Solis Martinez en Arno Renne

De implementatie van het systeem en de koppeling aan de bestaande software verliep over de gehele linie voorspoedig. Arno: "Natuurlijk zijn er bij een project met deze omvang altijd wat uitdagingen. Wat in elk geval helpt is het gebruikersgemak van Agrinorm. Ons team in de kwaliteitscontrole bestaat uit 15 voornamelijk Poolse medewerkers, de bezetting is over het algemeen wisselend. Inmiddels kunnen we concluderen dat ook nieuwe medewerkers het systeem in korte tijd onder de knie hebben. Een ander voordeel is dat de implementatie van Agrinorm geen grote investeringen vergde, aangezien het systeem met bijbehorende app op vrijwel alle telefoons en tablets gebruikt kan worden."

Vereenvoudiging van kwaliteitsmanagement
Specificaties vanuit de klant kunnen daarnaast gemakkelijk geüpload worden. Arno: "Dit betekent, dat onze medewerkers enkel het aantal defecten hoeven in te voeren, waarna het systeem dit aan de ingevoerde specificaties koppelt en op basis daarvan een kwaliteitsrapport afgeeft. Voorheen gebeurde dit handmatig, wat niet alleen tijdrovend maar ook foutgevoelig was. Met name bij blauwe bessen levert dit geautomatiseerde systeem ons veel voordeel op."

Door de verkorte doorlooptijd weet de commerciële afdeling eerder dan voorheen welke volumes in welke kwaliteit binnenkomen, vult Alejandro aan. "Dit zorgt ervoor dat we kunnen anticiperen en exact de passende afnemer aan de juiste kwaliteit kunnen koppelen. Deze perfecte match tussen product en afnemer is uiteraard waar wij als handelsbedrijf naar streven en is tevens in het belang van de klant."

"De achterliggende KI-techniek wordt op dit moment nog niet in zijn volledigheid toegepast", vervolgt Arno. "Dit kan nog meer tot zijn recht komen op het moment dat het systeem op basis van de foto's zelf de defecten herkent en verwerkt. Die uitdaging ligt bij ons en is een kwestie van tijd. Daarnaast zie ik mogelijkheden om Agrinorm in de toekomst ook aan de teeltkant, met name bij onze buitenlandse leveranciers, uit te rollen. Idealiter wordt er bijvoorbeeld in het land van herkomst al een uitvoerig kwaliteitsrapport opgemaakt, zodat we nog eerder weten welke volumes in welke kwaliteit op komst zijn en daarop kunnen anticiperen."

Door de grote hoeveelheid data die er met Agrinorm gegenereerd wordt, is het voor het commerciële team gemakkelijker de kwaliteit tegenover de klant inzichtelijk te maken en te communiceren. Alejandro: "Dit werkt uiteraard ook weer de andere kant op: hoe meer data we hebben, hoe eenvoudiger het wordt samen met onze telers onze producten te verbeteren. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat KI ons ook gaat helpen onze leveranciers in de toekomst beter en vooral gegrond te beoordelen."

Voor meer informatie:
Arno Renne
BerryWorld
Stelvenseweg 9
4921 PL Made
Tel: +31 (0)88 648 2400
arno.renne@beekersberries.nl
https://www.berryworld.com/nl

Evgenij Pisetsky
Agrinorm AG
T: +41 78 66 888 18
evgenij.pisetsky@agrinorm.ai
www.agrinorm.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.