Energie-update: Wachtlijst grootverbruikers elektriciteit Zeeland

Na een prijsdaling van 10 dagen is de TTF-gasprijs dinsdag weer eens een stukje gestegen. De slotprijs voor de dichtstbijzijnde contractmaand (augustus) sloot af op net iets meer dan 27 euro per megawattuur. Bijna 2 euro meer dan maandag. Woensdagochtend vroeg zakte de prijs weer iets tot richting 26 euro.


TTF-gasprijs 'augustus 2023' t/m 18 juli 2023. Klik hier voor vergroting en de meest actuele cijfers.

De gemiddelde elektriciteitsprijs vandaag komt op 95 euro per megawattuur uit. Zeeland haalde vanochtend het nieuws met een bericht dat we inmiddels van heel wat regio's en provincies al kennen: het net is vol. Grote bedrijven kunnen voorlopig geen nieuwe stroomaansluiting krijgen en de vraag aan andere bedrijven is om door 'spitsmijden' ruimte te maken. Het net zit namelijk niet altijd vol. Het gaat om een aantal uur in de maand, ongeveer 30 tot 40 uur.

Op dit moment ligt er bij netbeheerder TenneT een aanvraag van 3,5 gigawatt aan extra vermogen. "Dat is vergelijkbaar met acht keer het huidige verbruik en drie keer het huidige vermogen van de provincie Zeeland", zei Eefje van Gorp van Tennet vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal. Lees meer bij Omroep Zeeland.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.