Komkommerplant centraal in actie crowdfunding boodschappenservice

"Het is komkommertijd, maar niet voor de lokale voedselketen. Wij hebben je hulp hard nodig", zegt Rechtstreex-oprichter Maarten Bouten. Dat is de reden voor boodschappenservice Rechtstreex om juist nu komkommerplanten op pad te sturen in Rotterdam om zo aandacht te vragen voor hun crowdfunding en de lokale voedselketen. De planten reizen van musea tot horeca en van cateraars tot modewinkels.

Verschillende ondernemers nemen een week de zorg voor deze planten op zich en delen hun mooiste momenten met de plant op sociale media. De oproep is helder: #komkommerbij, word mede-eigenaar en zorg ook voor mens, dier en natuur.


Komkommerbij-plant bij de winkel van Mingo

#Komkommerbij-planten
De komkommerplanten stonden eerder onder andere in de winkels van Mingo, Susan Bijl en thuis bij fooddesigner Marije Vogelzang en cateraar Esther Akkerhuis. Ondertussen worden ze verzorgd door Het Nieuwe Instituut, The Harvest, Oase en ook in Den Haag beginnen ze op te duiken.


De komkommerbij-plant bij de winkel van Susan Bijl

Alternatief voedselsysteem
‘De droogte, landbouwcrisis en krimpende biodiversiteit laten zien dat het zo echt niet langer kan’, zegt Maarten. ‘Met onze lokale voedselketen is de oplossing voorhanden, maar we zijn nu nog niet met genoeg voor échte verandering. Daarom willen we investeren in bekendheid, de service verbeteren en verder doorgroeien.’

De crowdfunding loopt alleen nog deze maand. Rechtstreex wil minimaal €400.000 ophalen. Al 190 nieuwe mede-eigenaren investeerden samen meer dan €215.000. Het is mogelijk om mee te doen vanaf €250. Hier is de actuele stand van de crowdfunding te bekijken.


De komkommerbij-plant bij Oase.


De plant bij Food Union.

Boekverkoper Joost van Nieuwe Instituut met de komkommerbij-plant


De komkommerbij-plant

Voor meer informatie:
Rechtstreex
Keilestraat 9F
3029 BP Rotterdam
+31 (0)6 16 06 63 15
klantenservice@rechtstreex.nl
www.rechtstreex.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.