Hoe manage je een geavanceerd glastuinbouwproject?

Glastuinbouwprojecten worden steeds complexer en geavanceerder. Verschillende disciplines die worden toegepast in een geavanceerde turnkey kas hebben meer installatietijd en aandacht nodig. Dit kan een project doen vertragen wanneer er niet optimaal wordt ingespeeld op de totale tijdsplanning van het project. Een goede projectmanager zorgt ervoor dat het project wordt begeleid volgens de algemene planning, zodat een project succesvol kan worden afgerond.

Bij Havecon werken ze met een Project Managementteam dat vanaf de contractfase van een project betrokken is. Met de ervaringen en leermomenten uit eerdere projecten verkleint het Project Managementteam de kans op eventuele obstakels. Het team is bekend en ervaren met de coördinatie tussen alle disciplines gedurende het bouwproces. Of het nu gaat om de constructie, scherminstallatie, elektrische installatie, watertechniek, klimaatsystemen of een ander systeem zoals het intern transport, het team zorgt ervoor dat alle raakvlakken zijn afgedekt en dat alle systemen goed samenwerken wanneer het project wordt opgeleverd.

Door een Project Manager het gehele project te laten overzien kunnen potentiële risico’s vroegtijdig worden beperkt en zal het gehele project soepeler verlopen. Havecon verzorgt de dagelijkse coördinatie op de bouwplaats van start tot oplevering. Een project kan succesvol worden afgerond terwijl de klant gedurende het hele proces is ontzorgd.

Hoe Havecon Project Management werkt in een notendop
Een toegewezen Project Manager coördineert de grote lijnen van een project. Deze Project Manager is het belangrijkste aanspreekpunt. Om ervoor te zorgen dat het project op tijd wordt opgeleverd, houdt deze Project Manager de algemene planning in de gaten en zorgt hij ervoor dat elke onderaannemer zijn deel van het project levert volgens de vooraf gemaakte afspraken.

Op de bouwplaats werkt een Havecon Site Manager. De Site Manager coördineert het werk van alle aannemers en is de ogen en oren op de bouwplaats voor de Project Manager. Om de klant op de hoogte te houden van de voortgang van het project initieert Havecon wekelijkse projectteamvergaderingen met alle disciplines. Tijdens deze vergadering bespreken de partijen welke werkzaamheden en uitdagingen er liggen en hoe deze zullen worden aangepakt om het project gaande te houden.

Het Havecon Project Management team volgt ook alle materiaalzendingen op, voorkomt systeemconflicten en onderneemt gepaste acties op alles, zowel verwachte als onverwachte, dat tijdens het project opduikt. Tijdens de bouwfase is het Havecon Project Management team als het ware de eigenaar van het project en wordt de klant volledig ontzorgd. Terwijl Havecon zich richten op de voortgang en coördinatie van het project, kan de teler zich blijven richten op de core business.

Op het moment van schrijven is Havecon op zoek naar een Project Manager met ervaring met technische affiniteit in de glastuinbouw.

Voor meer informatie:
Havecon
Lorentzstraat 8
2665 JH Bleiswijk
Tel. +31(0)10 266 32 70
info@havecon.com
www.havecon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.