"Hybride teeltmodel ideaal voor regio's met lage inkomens"

"Aangezien de Nepalese economie zwak is en het inkomen per hoofd van de bevolking erg laag is, hebben we een geïmproviseerde goedkope, lokaal ontworpen en gebouwde kas met een verticaal teelt-op-water-systeem ontwikkeld waarmee we zes keer meer kunnen verbouwen en 90% minder water gebruiken," zegt Kushal Gurung, oprichter en CEO van Mutha Agro Pvt Ltd.


Kushal Gurung in de faciliteit in Kathmandu

Vanwege Nepal's afhankelijkheid van traditionele tuinbouw en de bedreiging van de consistentie van deze watervoorziening door klimaatverandering, vond Kushal dat het tijd was om de Nepalese tuinbouw te vernieuwen, dit keer met verticale teelt op water.


De faciliteit is bedekt met een net dat de meeste insecten buiten houdt.

Agro Pvt Ltd exploiteert een faciliteit van 1.500 vierkante meter met een kas van 300 vierkante meter, die in maart 2023 werd geopend. De faciliteit verbouwt momenteel groene en rode sla, ijsbergsla, boerenkool, rucola, snijbiet, bieslook, basilicum en selderij. Deze worden het hele jaar door geteeld zonder gewasbeschermings-middelen, met een oogst van 600 kg per maand.

"We gebruiken geen HVAC en hebben geen controle over onze omgeving, dus we moeten gewassen verbouwen die dit klimaat aankunnen. In Kathmandu, waar we gevestigd zijn, hebben we een gematigd klimaat met een gemiddelde temperatuur tussen 20-25°C. Bladgroenten doen het goed in dit klimaat," zegt Kushal.

Potentieel voor medicijnen en veevoer
Hoewel de focus momenteel ligt op bladgroenten, legt Kushal uit dat er ideeën zijn voor andere gewassen, zoals de productie van veevoer en het opzetten van bedrijven, speciaal voor bedreigde soorten zoals medicinale en aromatische planten.

Het bedrijf heeft contact gezocht met gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties om te proberen teelt op water uit te rollen als een klimaatslimme oplossing voor plattelandsgemeen-schappen in Nepal.


Verpakte producten in het schap

"Dit is het best passende model voor Nepal, gezien onze economische status en onze kwetsbaarheid voor klimaatverandering. Het is relatief goedkoop en lowtech, dus betaalbaar met een beter rendement op investering," legt Kushal uit.

Voor meer informatie:
Kushal Gurung, oprichter en CEO
Mutha Agro Pvt Ltd
kushal@windpowernepal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.