Eerste panelen drijven bij Hoogweg Paprikakwekerijen

Tholen - 32.000 zonnepanelen met op een zomerdag een elektriciteitsproductie van 18 megawatt. Dat zijn serieuze cijfers die horen bij de installatie van zonnepanelen bij Hoogweg Paprikakwekerijen. Telerscoöperatie Oxin Growers investeert bij diverse leden in zonnepanelen waaronder bij Hoogweg.

Het gaat om zonnepanelen op water van ZonopWaterbassin.nl (Aquasol Solar). Bijzonder is dat de panelen op een speciale manier verankerd zijn. "Dankzij het ankersysteem komt er nog veel minder licht in het bassin", legde Willem Verwoerd uit tijdens tuinbouwbeurs HortiContact. "Dat voorkomt algengroei. Een bijkomend voordeel is dat de teler er bij plaatsing van het ankersysteem een nieuw taluddoek bij krijgt. In dat doek zit het ankersysteem geïntegreerd."

Inmiddels liggen bij de grote paprikateler de eerste panelen op het waterbassin, zo leert een video op Facebook. Lees hier het hele artikel met ook uitleg over de zonnepanelenkeuze van Hans Olsthoorn, financieel directeur bij Hoogweg Paprikakwekerijen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.