AppHarvest dreigt uit kas in Bremea te worden gezet

AppHarvest wordt geconfronteerd met een mogelijke uitzetting uit zijn kas in Kentucky, omdat eigenaar beweert dat de telers hun huurovereenkomst hebben geschonden. Dit wordt duidelijk uit een Form 8-K dat is verspreid onder investeerders. Deze zijn verplicht om investeerders tijdig op de hoogte te stellen van belangrijke veranderingen bij een beursgenoteerd bedrijf.

Op 5 juli ontving AppHarvest een opzeggingsbrief van de verhuurder van de faciliteit, Mastronardi, waarin wordt beweerd dat het bedrijf de minimale opbrengst niet heeft gehaald, wat volgens hen wordt beschouwd als een schending van het contract en het bedrijf het recht geeft om de huurovereenkomst te beëindigen.

AppHarvest betwist de vermeende schending en zegt samen met Mastronardi naar een oplossing te zoeken.

De omstreden kas werd op 27 december 2022 door CoFra en Mastronardi gekocht van AppHarvest door middel van een sale leaseback constructie voor meer dan € 113 mln. Het initiële leasetarief was 7,5% over 10 jaar, met vier verlengingstermijnen van elk vijf jaar.

AppHarvest heeft het moeilijk
Nieuws over de problemen van AppHarvest begon vorig jaar de ronde te doen. In een kwartaalrapport die op 7 november werd ingediend, werd het vermogen van het bedrijf om te blijven functioneren in twijfel getrokken, tenzij het extra kapitaal zou aantrekken. AppHarvest maakte melding van een miljoenentekort van omgerekend 185 miljoen euro. Uit een lening werd geld ontvangen van Mastronardi en in november volgde een herstructurering. Desondanks was er twijfel bij het management. "We verwachten dat onze bestaande liquide middelen ons alleen in staat zullen stellen om onze geplande activiteiten tot het eerste kwartaal van 2023 voort te zetten."

Bovenop de problemen met Mastronardi, eiste Equilibrium Sustainable Food iets meer dan een maand geleden de onmiddellijke terugbetaling van een lening van € 59,4 mln die AppHarvest had gebruikt voor de bouw van een tomatenteeltbedrijf in Richmond. AppHarvest gaf als commentaar dat de kredietverstrekker de situatie verkeerd begreep en werkte aan een directe oplossing met Equilibrium.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.