Energieopslagsysteem geleverd bij Hortipower

Afgelopen maand is op het terrein van KG Greenhouses in Bergschenhoek een energieopslagsysteem van 435 kWh geleverd. Hiermee heeft Hortipower, de tak waaronder KG Greenhouses energieopslagsystemen aanbiedt, een systeem in eigen beheer waarmee ervaring opgedaan kan worden met het handelen op de diverse energiemarkten.

Het systeem is voorzien van een energiemanagementsysteem, airconditioning, 5 omvormers en 175 batterijpakketten van het type SuperTitan. Deze LTO-batterijen kunnen meerdere keren per dag geladen en ontladen worden, zonder dat de batterij hierdoor in kwaliteit achteruit gaat. Daarbij kunnen de batterijen binnen 15 minuten opgeladen worden.

Deze eigenschappen maken dit type batterij geschikt om mee te handelen op de diverse energiemarkten. Dit is dan ook precies wat Hortipower gaat doen door middel van een stuurbox van Enova die aan het systeem gekoppeld is.

Combinatie met zonnepanelen
Naast de LTO-batterijen biedt Hortipower LFP-batterijen aan onder de naam SuperStrata. Deze lithium-ijzerfosfaat batterijen zijn geschikt voor peak shaving. Een batterij kan voor dit doeleinde gebruikt worden door energie op te slaan in tijden van lage vraag en deze opgeslagen energie vervolgens te gebruiken in tijden van een hogere vraag. In sommige gevallen beschikt een bedrijf op de nieuwe of huidige locatie niet over de benodigde netaansluiting om verder te groeien of om een nieuwe vestiging te openen (netcongestie). In dit geval kan peak shaving uitkomst bieden.

Ook is dit type batterij geschikt om te gebruiken in combinatie met zonnepanelen. Als de panelen meer energie opwekken dan er op dat moment gebruikt wordt kan deze energie opgeslagen worden in de batterij. Vervolgens kan deze opgeslagen energie gebruikt worden op momenten dat er weinig of geen zonlicht is.

De doelstelling van Hortipower is om systemen op maat te leveren. Bij elke aanvraag wordt in samenspraak met de klant bekeken welk type batterij en welke systeemgrootte de optimale oplossing is op deze locatie. De energieopslagsystemen voldoen aan de strengste normen (PGS 37) en zijn daarom goed verzekerbaar. Elke container wordt van cel tot systeem in Nederland opgebouwd, waarbij elke cel apart wordt getest en voorzien van een sticker met barcode. Inmiddels zijn er energieopslagsystem operationeel bij diverse bedrijven. Het leasen van energieopslagsystemen behoort tot de mogelijkheden en ook kan Hortipower de klant in contact brengen met verzekeraars.

Voor meer informatie:
Marco van Trigt
Hortipower
Leeuwenhoekweg 58
2661 DD Bergschenhoek
Tel: 010 5212644
marco@hortipower.nl
www.hortipower.nlPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.