WBSO-steun voor slimme batterijen

Nederlandse bedrijven hebben in 2022 meer dan ooit in innovatie geïnvesteerd (€ 8,2 miljard) met steun vanuit de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dat staat in de jaarrapportage die door minister Micky Adriaansens (EZK) is gepubliceerd.

Het bedrag aan toekenningen is een stijging van 5,9% ten opzichte van de vorige recordscore uit 2021. Niet eerder sinds de start in 1994 hebben bedrijven zoveel geïnvesteerd in innovatie met hulp van de WBSO. Deze investeringen komen vanuit bijna 20.000 ondernemers, waarvan 97% mkb’ers. Hiermee konden zij hun kosten voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe innovaties met ruim € 1,3 miljard verlagen.

Het geld ging onder meer naar slimme batterijen voor energieopslag. Het bedrijf Elestor uit Arnhem ontwikkelt, met steun uit de WBSO, een innovatieve en goedkopere batterij die grote hoeveelheid elektriciteit voor lange tijd op kan slaan. Zowel de materialen, cellen, systemen en de besturing zijn voor deze batterij vernieuwd.

Bron: EZK


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.