Horticoop kent leden participaties toe: "Begin volgend jaar verhandelbaar maken tussen leden"

De toekenning van participaties aan leden van investeringscoöperatie Horticoop is dit voorjaar een feit geworden. Met participaties hebben leden direct en meetbaar belang in de investeringen van Horticoop.

Het duurde iets langer dan gehoopt en verwacht. In magazine BLAD leggen CEO Steven van Nieuwenhuijzen en CFO Hend van Ravestein uit hoe dat zit en kondigen ze ook aan dat de participaties verhandelbaar gaan worden.


Steven en Hend

Een belastingtechnisch vraagstuk maakte dat het op naam zetten van de participaties langer duurder. Hoe zat dat?
Hend: “We wilden de participaties pas uitgeven wanneer we zeker wisten dat de fiscus de omzetting naar participaties niet rekent als
belastbaar vermogen. Vermogen dat wordt uitgedeeld, kan worden belast. Ons standpunt daarin is dat dit in onze situatie niet van toepassing is.

Omdat we een coöperatie zijn, behoorde het vermogen al toe aan de leden. Dat is in de nieuwe opzet nu niet anders. Het al bestaande vermogen is op naam van de leden gesteld en er is een verdeling toegewezen, maar er is geen nieuwe of verhoogde waarde. Inmiddels heeft de belastingdienst bevestigd het hiermee eens te zijn; de omzetting naar participaties is dus onbelast.”

Steven: “Pas wanneer iemand zijn of haar participaties verkoopt, zou de fiscus de opbrengst kunnen zien als belastbaar vermogen. Die stap
bereiden wij momenteel voor. We hopen en verwachten begin volgend jaar de participaties verhandelbaar te kunnen maken tussen leden."

Voor meer informatie:
David Brand
Horticoop
info@horticoop.nl
www.horticoop.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.