Aphea.Bio haalt €70 miljoen op

Het Belgische Aphea.Bio heeft op 11 juli 2023 een Serie C Financieringsronde afgesloten. Daarbij werd €70 miljoen verzameld. De nieuwe financiering moet de snelle groei van het bedrijf ondersteunen. Later dit jaar opent men een nieuwe proeffabriek. Recent is al een nieuwe biostimulant voor zaadbehandeling op de markt gebracht. De eerste marktintroductie voor Aphea.Bio.

De ronde werd geleid door Innovation Industries, samen met Korys Investments en gesteund door Bill & Melinda Gates Foundation, SFPIM, BNP Paribas Fortis en ook steun van terugkerende investeerders ECBF, Astanor, AIF en andere bestaande aandeelhouders.

De financiering moet Aphea.Bio in staat stellen het onderzoek naar en de ontwikkeling van biologische producten verder te bevorderen, productlanceringen op te schalen, het marktbereik uit te breiden en het productaanbod te commercialiseren. Het partnerschap van de onderneming met de Gates Foundation zal de ontwikkeling ondersteunen van biostimulerende producten die ontworpen zijn om tegemoet te komen aan de behoeften van kleine boeren in de prioritaire regio's van de stichting in Afrika ten zuiden van de Sahara en Zuid-Azië.

Isabel Vercauteren, CEO van Aphea.Bio zegt: Deze investering stelt ons in staat om onze activiteiten uit te breiden en onze producten op grotere schaal op de markt te brengen, zodat we dringende landbouwuitdagingen kunnen aanpakken en kunnen voldoen aan de behoeften van boeren wereldwijd, terwijl we tegelijkertijd de toegankelijkheid en betaalbaarheid voor kleine boeren in lage-inkomenslanden kunnen garanderen."

Na de lancering van ΛCTIV by Aphea.Bio, een nieuwe biostimulant voor zaadbehandeling,bereidt Aphea.Bio nu actief de lancering voor van zijn eerste biostimulant voor maïs in 2024 en plant het om zijn eerste biofungicide in te dienen voor reglementaire goedkeuring in respectievelijk de Verenigde Staten en Europa in het eerste en derde kwartaal van volgend jaar.

Voor meer informatie:
Aphea.Bio
Technologiepark 21
9052 Zwijnaarde
info@aphea.bio
www.aphea.bio.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.