Biobest voltooit overname BioWorks

Biobest heeft de overname van BioWorks afgerond. Deze producent en verkoper is gevestigd in Victor, in de staat New York. De overname is in mei dit jaar al aangekondigd.

Met de overname van BioWorks breidt Biobest Group haar assortiment op het gebied van biopesticiden versneld uit. Om deze ambitie te realiseren maakt Biobest gebruik van BioWorks' portfolio van biopesticiden voor ziekte- en plaagbestrijding. Ook is haar expertise op het gebied van productontwikkeling, marketing en logistiek welkom.

BioWorks blijft gefocust op de tuinbouwmarkt en een aantal specifieke agrarische markten. Als lid van Biobest Group zal BioWorks haar assortiment van biopesticiden voor telers blijven uitbreiden, waardoor Biobest Group nog beter kan bijdragen aan het verminderen van de afhankelijkheid van chemische gewasbeschermingsmiddelen.

"Biopesticiden zijn wereldwijd een strategische prioriteit voor ons. BioWorks heeft een sterk assortiment producten waar telers om vragen", aldus Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest. "BioWorks blijft de distributiekanalen die het in de afgelopen 30 jaar ontwikkelde actief bedienen. Tegelijkertijd zal BioWorks nieuwe en unieke biopesticiden toevoegen aan haar assortiment, zodat telers gebruik kunnen maken van een groter aantal biologische bestrijdingsoplossingen. BioWorks zal onafhankelijk blijven opereren van de Biobest-activiteiten op het gebied van nuttige insecten en bestuiving en van de Noord-Amerikaanse dochterondernemingen van Biobest."

CEO blijft
Het hoofdkantoor van BioWorks wordt het Noord-Amerikaanse productie- en marketingcentrum van biopesticiden voor de hele organisatie. De locatie in Victor, NY is meer dan 55.000 vierkante meter groot en combineert kantoor-, productie-, R&D- en opslagruimte voor heel Noord-Amerika. BioWorks heeft daarnaast een locatie voor opslag en distributie in Las Vegas, in de staat Nevada. Deze biedt extra leveringsmogelijkheden aan telers en distributeurs in het westen van de Verenigde Staten.

"Ik ben blij dat Bill Foster de organisatie als CEO zal blijven leiden en dat het Senior Management team ook volledig betrokken blijft", licht Jean-Marc toe. "We hechten grote waarde aan continuïteit in onze M&A-strategie en dat is wat betreft BioWorks niet anders."

"Met onze telers in gedachten, vergroot deze samenwerking ons vermogen om meer innovatieve biopesticide oplossingen te bieden in verschillende regio's", zegt Bill Foster, CEO van BioWorks. "We zullen blijven innoveren door middel van onderzoek en ontwikkeling, terwijl we samenwerken met onze distributiepartners aan strategieën die het ons mogelijk maken om producten sneller op de markt te brengen. We zijn blij dat we onderdeel uitmaken van een wereldspeler op het gebied van biologische bestrijding en zijn ervan overtuigd dat we een grote bijdrage kunnen leveren aan het doel van het bedrijf - de partner bij uitstek zijn voor biologische bestrijding voor telers over de hele wereld."

Voor meer informatie:
Biobest Group
Leehove 31
2678 MA De Lier
Tel: +31 (0)174 75 22 50
info@biobestgroup.com
www.biobestgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.