aansturing via app

Eerste aansluiting silo op bestaande overstortconstructie Rainlevelr

Veel bedrijven willen een steentje bijdragen aan het voorkomen van wateroverlast, maar dit is technisch gezien niet altijd mogelijk op de gebruikelijke manier en soms is maatwerk nodig. In samenwerking en overleg met de sector zoekt Rainlevelr in deze situaties naar nieuwe mogelijkheden en oplossingen waardoor een bedrijf toch mee kan doen.

Zo wordt de Rainlevelrklep normaliter aangestuurd via de klimaatcomputer, maar niet overal kan dat. Soms is een andere oplossing nodig en Plantenkwekerij Mostert had de primeur: de klep wordt aangestuurd via een aparte app op de telefoon. John Mostert vertelt: "Ik ben erg tevreden over de aansluiting. De app is echt een uitkomst, want aansturing van de klep kon in ons geval niet via de klimaatcomputer. Het systeem werkt goed."

Nieuwe oplossingen worden uitgeprobeerd, geëvalueerd en kunnen indien succesvol vaker toegepast worden. John Mostert vervolgt: "Door de aansluiting op de bestaande overstortconstructie hoefde ik de silo niet helemaal leeg te halen. Dat vond ik wel een pre."

Op de vereiste hoogte wordt in de staande overloop/overstortleiding een T stuk aangebracht, vervolgens wordt op deze zijaansluiting van het T stuk de regelklep aangebracht, zoals op onderstaande foto is te zien.


Op de zijaansluiting van het T stuk wordt de regelklep aangebracht.

Het voordeel van deze constructie is dat de silo voor de werkzaamheden niet geheel leeg hoeft en niet door de folie geprikt hoeft te worden om een aparte aflaatleiding aan te brengen. Dit laatste is ook een uitkomst mocht de folie ouder zijn en niet meer gelast kunnen worden.

A1 Group en HB Techniek zorgden bij dit project respectievelijk voor de aansluiting op de overstortleiding in de silo en de koppeling van klep en app.

Voor meer informatie:
Rainlevelr
info@rainlevelr.com
www.rainlevelr.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.