Hogere, versterkte kas met groter luchtvolume voor Spaanse teler

Kassenbouwer Novagric heeft voor teler Romenatur een nieuwe kas gebouwd in Almería, in Spanje.

Het hoofddoel was het verbeteren van zowel de teelt als de kwaliteit van Palermo-puntpaprika's en komkommers in een gecontroleerde omgeving om het hele jaar door een hogere opbrengst te realiseren.

"Op dit moment zijn er geen specifieke soorten van Palermo voor de zomer, dus met deze hightech structuur kunnen we het telen. We zijn op zoek naar stabiliteit in de winter, zoeken naar licht en controleren alle omgevingsvarianten", zegt Juan Miguel Romera, directeur en teler bij Romenatur.

Het project is uitgevoerd op een teeltbedrijf in de buurt van Almerimar, waar kassen zijn gebouwd in twee modules: een van 17.000 m2 en de andere van 13 hectare.

Tijdens de ontwikkeling van dit project stond Novagric voor verschillende uitdagingen, zoals de installatie van een ongebruikelijke infrastructuur in het gebied, de aanpassing aan het terrein en de klimatologische omstandigheden van sterke wind in Almeria.

"Mensen zijn verbaasd. We hebben het over het eerste project dat in Almeria wordt uitgevoerd met deze afmetingen", zegt één van de mensen die verantwoordelijk is voor de montage van het project.

"Hiervoor hebben we een versterkte kas ontworpen met een grotere hoogte dan normaal voor een groter luchtvolume, en we hebben technologieën geïnstalleerd voor de nauwkeurige regeling van parameters zoals straling, temperatuur, vochtigheid en lichtsterkte binnenin de kas met ventilatoren en schermen met verticale stroming, evenals systemen voor fertigatie en hydrocultuurirrigatie die bijdragen aan een productiviteitsverhoging van 30%," zegt Juan Pardo, technisch manager van Novagric in dit project.

Hoewel dit de eerste keer is dat Juan Miguel op een hightech teeltbedrijf werkt, heeft hij advies gekregen over hoe hij dit efficiënt kan beheren en hij is erg enthousiast over de voordelen. "Naast het verbeteren van de teelt en kwaliteit, hopen we ook het management van het bedrijf in alle aspecten te optimaliseren."

Lucas Herrador, verkoopmanager van het project bij Novagric, maakte het eerste begin van de ontwikkeling van het teeltbedrijf in deze nieuwe structuur mee: "We hebben vanaf het begin alle parameters gecontroleerd om te kunnen bereiken van wat we in gedachten hadden, namelijk productiviteit en kwaliteit. Dit zal resulteren in de echte terugverdientijd van het project. Dankzij de inzet en toewijding van het team hebben we een hightech teeltbedrijf gerealiseerd dat de verwachtingen van de klant heeft overtroffen."

De teler is zeer tevreden met de resultaten van het project, die hij naar eigen zeggen op geen enkele andere manier had kunnen bereiken. "Deze locatie heeft ons in staat gesteld om optimale groeiomstandigheden te handhaven met een temperatuurverschil tot drie of vier graden met de buitenlucht zonder lichtverlies. De opbrengst zal naar verwachting verdubbelen, van 8 naar 18 kilo paprika's, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het product."

"Hiermee bereiken we een stabiele teelt gedurende de 12 maanden van het jaar. Met de andere traditionele kasstructuur, Raspa y amagado type Almeria, konden we dat niet bereiken. Met deze kassen kunnen we de markt bereiken met voldoende kwaliteit en stabiliteit," besluit Juan Miguel.

Voor meer informatie:
Novagric
novagric@novagric.com
www.novagric.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.