"Bassin van 20.000 m3 verandert binnen maand van groene algenzee in 100% kraakhelder water"

Tholen - Kwekerijen gebruiken bassins om water op te slaan dat zij nodig hebben voor de bewatering van hun producten. Echter is het probleem bij die wateropslag dat er, zeker bij zonnig weer, in het bassin algengroei ontstaat en dat het water wordt besmet door amoebes, schimmels, bacteriën en virussen.

De nieuwe, gepatenteerde frequentietechniek van Aqua Development & Solutions is bedoeld om deze besmetting volledig uit te sluiten, zonder daarbij iets aan het water toe te voegen.

Stil maar dodelijk
Bij frequentietechniek worden frequentiegolven van boven de 20 kHz in het water geactiveerd. Onhoorbaar voor mens en dier, maar funest voor de biofilm die de voedingsbodem is voor algengroei, bacteriën en virussen.

Aqua D&S heeft een speciale lichtgewicht drijver ontwikkeld die in het bassin zijn werk doet. Vanuit de drijver worden de ingeregelde frequentiegolven via (vier) transducers met een snelheid van 1435,6 meter per seconde verplaatst. “Een bassin van 20.000 m3 verandert binnen een maand van een groene algenzee in een 100% kraakhelder waterbassin. Het resultaat is zichtbaar zuiver water, zonder ongewenste bewoners,” zegt Rianne de Baar, van Aqua Development & Solutions.

De frequenties die de drijver in het bassins genereert, moeten eenmalig door Aqua D&S worden ingeregeld. De celwanden van de bacteriën in het water zijn niet bestand tegen trillingen die de geluidsgolven genereren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld chemische behandelingen van het water, treedt geen herkolonisatie op omdat zowel de voedingsbodem voor bacteriën als de hechtlaag worden geëlimineerd.

“De introductie van de Aqua D&S Frequentietechniek betekent voor kwekers een enorme doorbraak bij het beheer en schoonhouden van hun opgevangen regenwater. Zij zijn verlost van een doorlopende zorg over de waterkwaliteit en de kosten die dat met zich meebrengt. De enige voorwaarde voor een goed functionerende zuivering is een voeding vergelijkbaar met die van één bescheiden gloeilamp,” zegt Rianne.

De zuiveringsmethode wordt door Aqua D&S exclusief op de Nederlandse markt uitgebracht. Speciaal voor de glastuinbouw heeft Aqua D&S de drijver voor grote waterbassins ontwikkeld.

Voor meer informatie:
Aqua Development & Solutions B.V.
Everdenberg 7b
4902 TT Oosterhout
Tel.: +31(0)162-457990
info@aquadns.nl
www.aquadns.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.