Arvesta gaat na investeringsjaren even door de zure appel heen bijten

"Om toekomstproof te zijn moeten we even door de zure appel heen bijten.” Dat zegt CEO Eric Lauwers van Arvesta, dat de afgelopen jaren meerdere overnames in de land- en tuinbouw deed, maar in 2023 een 'uitdagend jaar' verwacht, tegen Boer & Tuinder. De nettowinst
staat onder druk. De omzet stijgt nog wel.

“De hoge inflatie waarmee we vandaag af te rekenen hebben in ons land is zeker een deel van de verklaring. Alleen al de inflatie heeft voor een kostenverhoging van 40 miljoen euro gezorgd in een jaar tijd. We hebben onze prijzen licht verhoogd, maar we kunnen dit niet volledig doorschuiven naar de land- en tuinbouwers, want zij zitten niet in een positie waarin ze hun kosten kunnen doorrekenen. Maar deze daling van de nettowinst hadden we zien aankomen, want we hebben de laatste jaren sterk geïnvesteerd, zowel in overnames als in het verbeteren van onze interne processen. Dat zijn investeringen die op korte termijn afgeschreven moeten worden en dus druk zetten op de nettowinst. Het is dus een kwestie van enkele jaren door de zure appel heen te bijten, want deze investeringen zijn echt wel noodzakelijk om Arvesta toekomstbestendig te maken.”

Lees hier meer bij uit het verhaal van Boer & Tuinder bij Boerenbond.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.