Een échte groentevrouw aan het roer bij De Échte Groenteman William van der Vegt

Tholen – Toegedekt met jute zakken liggen de nog kwetsbare nieuwe aardappelen opperdoes, parel, eigenheimer en bildstar prominent in de winkel. Niet de mooiste presentatie maar het zijn wel de producten waarvoor klanten de oversteek maken naar De Echte Groenteman William van de Vegt. De AGF-speciaalzaak is pal gelegen tegenover een supermarkt. “Wel gunstig hoor, want iedereen die de winkel uitstapt ziet ons”, lacht bedrijfsleider Lisanne van Echten. Sinds een aantal maanden zorgt ze ervoor dat de winkel weer goed draait.


Lisanne van Echten

Ze weet precies hoe ze met de producten, klanten en de winkel moet omgaan. Heel wat ervaring voor de 24-jarige ‘groentevrouw’. Trots laat ze een tatoeage zien van kersen. “Die heb ik laten zetten toen ik 10 jaar in de AGF zat. Op mijn 13e stond ik al met mijn oom op de markt, dus inmiddels zit al 11 jaar in het vak. Het is echt mijn passie”, vertelt ze.

Sinds 2016 werkt ze bij De Échte Groenteman William van der Vegt. William heeft vanwege gezondheidsredenen een stapje terug moeten doen. Na een roerige periode is Lisanne sinds februari bedrijfsleider.

De AGF-speciaalzaak kan zich goed onderscheiden door het aanbieden van (korte) seizoensproducten, als asperges, doperwten, kapucijners en kasbonen. Ook het zomerfruit is nu hardloper. Bewerkte producten als maaltijden en rauwkost wordt ook steeds belangrijker.

Het laatste kistje asperges van dit jaar

Die producten zorgen ook voor een jonger publiek in de winkel. “Zij willen ook wel eens een stamppotje eten maar vinden het te veel werk om zelf te maken”, merkt Lisanne. Verder is de winkel een pakketpunt van DHL. Dat zorg ook voor een nieuw publiek, meestal nemen ze naast het pakket spontaan ook wat uit de winkel mee. Verder zijn fruitmanden en werkfruit een belangrijke basis voor de winkel. “Werkfruit groeit best hard. We zetten daar ook op in, want het zorgt voor een stabiele inkomsten bron”, besluit Lisanne.

Rauwkosten en maaltijden zorgen voor verjonging van het publiek

Voor meer informatie:
De échte groenteman William van der Vegt
groentemanvdvegt@gmail.com
www.vandervegt.de-echte-groenteman.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.