Geert-Willem van Weert, Vitotherm

"Winst te halen met goed afstellen en monitoren ketelbrander"

Tholen - Met een goede brander kan men er financieel op vooruitgaan. Maar dan moet men er ook van op aan kunnen dat die brander doet wat-ie moet doen. Met remote monitoring, in combinatie met zuurstofregeling, kan dat. Het is een functie die ze bij Vitotherm steeds vaker uitrollen, vertelt algemeen directeur Geert-Willem van Weert.

“In de nieuwbouw wordt dat helaas zelden mee verkocht, maar achteraf is de klant er wel blij mee.” Geert-Willem geeft het voorbeeld van een klant in Amerika: “We konden van afstand zien dat de brander niet juist aangestuurd werd door de klimaatcomputer. We constateerden door de loggegevens dat de brander heel veel starts en stops maakte met alle problemen die daar dan bij horen, omdat blijkbaar de regeling in de klimaatcomputer niet goed was afgesteld.” Dat probleem is gedetecteerd en gezamenlijk met de klant verholpen door mee te kijken vanuit het hoofdkantoor van Vitotherm in Bleiswijk. De klant kan overigens er ook voor kiezen om zelf het systeem te monitoren.


Geert Willem van Weert en Ed Roeleveld

“We kunnen ook zien hoe hoog de overmaat zuurstof in de verbranding is, de mate van zuinigheid. Als dat te hoog wordt, kunnen we waarschuwen zodat er wat aan gedaan kan worden.” Handig, want na inbedrijfsstelling kan er nog weleens iets veranderen in het ketelhuis. “Zo hebben sommige ketelhuizen enorme temperatuurverschillen gedurende het jaar. Daar moet je je brander goed op afstellen.”

De bedoeling daarbij is om het zuurstofgebruik zo laag mogelijk te houden, terwijl ook het gehalte koolmonoxide CO en stikstofoxide NOx moeten worden geminimaliseerd. “Met remote monitoring kan je zien of dat tijdens het gebruik ook gebeurt, met name bij wisselende omstandigheden.” Een extra paar ogen van Vitotherm is dan prettig, zeker omdat de brander niet altijd bovenaan het prioriteitenlijstje van de teler staat om in de gaten te houden. “En het loont, zeker in koudere periodes. Als je de verbrandingsinstallaties goed afstelt, verdient de extra investering zichzelf terug.”

Voor meer informatie:
Geert-Willem van Weert
Vitotherm
Lorentzstraat 1
2665 JG Bleiswijk
Tel: +31 15 3030 071
gwvweert@vitotherm.nl
www.vitotherm.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.