Het groententeeltbedrijf van de familie Hußnätter in Knoblauchsland irrigeert volgens strenge normen, "omdat we allemaal worden uitgedaagd als het gaat om water," vertelt Jürgen Hußnätter aan het weekblad DLV. Wat vroeger werd gedaan via sproeiers met een groot oppervlak, wordt steeds vaker vervangen door druppelirrigatie om de verdamping zo laag mogelijk te houden. Naast de regenwater-opslagtank heeft het bedrijf een eigen bron en is het aangesloten op het waterschap.
De kas waar in de vollegrond kruiden worden geteeld.
Er wordt 2 hectare onder glas geteeld en 15 hectare in de vollegrond, wat betekent dat er het hele jaar door kan worden geteeld, of het nu gaat om sla, veldsla of gemengde sla. Het planten van de buitengebieden begint in maart en eind september wordt overgeschakeld naar de kassen, waar tot het einde van het jaar sla wordt geteeld.
Sinds 2020 is er meer aandacht voor kruiden, zowel eenjarigen als vaste planten. Basilicum, dille, koriander, munt, peterselie, rozemarijn, bieslook, salie en tijm behoren tot het gevarieerde assortiment. "We produceren alleen snijkruiden - dus geen kruiden in potten - die we vervolgens in heel Beieren op de markt brengen onder de naam 'Frankenkräuter'," vertelt Jürgen Hußnätter. Hij wil zijn bedrijf verder specialiseren op dit gebied.
Voor meer informatie:
Jürgen Hußnätter
Hußnätter & Sohn Frischgemüse GbR
Sellerieweg 19
90427 Nürnberg, Duitsland
Tel: +49 (0) 911 38 11 40
[email protected]
xn--hussis-gemsebau-8vb.de