Collectieve waterzuivering 'opsteker voor de glastuinbouw'

Met een brede glimlach zette Martin Boers, amaryllisteler te
's-Gravenzande en bestuurslid van Waterzuiveringcoöperatie Westland U.A., eind mei zijn handtekening onder het akkoord met Hoogheemraadschap van Delfland voor collectieve waterzuivering bij afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) Nieuwe Waterweg. Qua omvang, opzet en impact gaat het om een unieke samenwerking, die vooruitloopt op nieuwe wetgeving. “Dit is een opsteker voor de glastuinbouw”, zegt de bevlogen ondernemer op Glastuinbouw Waterproof.

Best denkbare optie
Lelieteler Paul Sonneveld, eveneens uit ‘s-Gravenzande, onderschrijft de uitleg van zijn collega. “Wij moesten een oplossing bedenken op korte termijn. Delfland wilde graag meewerken en de AWZI daarvoor upgraden, maar kon de benodigde investering niet verhalen op alle huishoudens en bedrijven die water op het riool lozen. Wettelijk gezien wordt zuivering op “nutriënten namelijk pas verplicht met ingang van 2027. Voor mijzelf was het een uitgemaakte zaak: dit was de best denkbare optie, waarmee we bovendien in 2024 al voldoen aan de eisen van 2027 en verder.”

Het hele artikel van Glastuinbouw Waterproof is hier te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.