"Eerder bijschakelen verrood uit LED in hogedraadteelt komkommer"

Méér gebruikmaken van de hoeveelheid verrood licht die aanwezig is in het zonlicht in combinatie met dynamische belichten met LED, kan een forse energiebesparing opleveren in de voorjaarsteelt van hogedraad komkommer. Dat is de belangrijkste conclusie van het project Komkommer met zonlicht een spectraal evenwicht?’, dat zich in de afrondende fase bevindt. Maar er zijn ook leerpunten, zo valt te lezen op Kas als Energiebron: zo is het zaak om verrood uit LED in het najaar eerder bij te schakelen.

Leerpunt
Samenvattend kan worden gesteld dat méér gebruikmaken van het aandeel verrood in het zonlicht een behoorlijke energiebesparing kan opleveren. Tenminste, in een voorjaarsteelt hogedraad komkommer. “Voor de najaarsteelt hebben we duidelijk de grens opgezocht én overschreden. We wisten hier een klein beetje energie te besparen, maar hebben ook productie laten liggen. Het belangrijkste leerpunt van deze proef is dat dynamisch belichten - of dat nu op de dag is of over het seizoen - complexe materie is, maar dat dit wel perspectief biedt voor energiebesparing.”

Lees hier meer op Kas als Energiebron


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.