Ambachtelijke Versdetailhandel Nederland roept op tot btw-verlaging op groenten en fruit naar 0%

Ambachtelijke Versdetailhandel Nederland (AVN), de brancheorganisatie voor Versspeciaalzaken, roept het kabinet op om niet te tornen aan het voorgenomen besluit om de btw op groenten en fruit af te schaffen. Ondanks de eerdere bevestiging in het regeerakkoord om de mogelijkheden te onderzoeken, staat deze verlaging nu weer ter discussie. AVN zet zich in om nogmaals aan te tonen hoe belangrijk het is voor de volksgezondheid om de btw op groenten en fruit te verlagen naar 0%. Zeker ook in deze tijden waar het budget per huishouden krimpt is bereikbaarheid van groenten en fruit essentieel.

Actievoeren in Emmeloord bij Vitamientje.nl

Marco Maasse, directeur van AVN: "Het is van cruciaal belang dat we de voorgenomen btw-verlaging op groenten en fruit naar 0% nu doorvoeren. Het verlagen van de btw is een belangrijke stap om gezonde voeding toegankelijker te maken voor alle Nederlanders. We moeten laten zien dat dit een directe positieve impact heeft op de volksgezondheid en dat het daarom essentieel is om deze maatregel te behouden."

Groente en fruit voor iedereen
Hij vervolgt: "Met de verlaging zorgen we er daadwerkelijk voor dat er meer gezonde voeding geconsumeerd kan worden, daarbij telt ook dat gezonde voeding voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar is en blijft. Gezien de moeilijke economische omstandigheden waar veel huishoudens zich momenteel in bevinden, is dit een grote uitdaging. Een btw-verlaging op groenten en fruit naar 0% helpt Nederland gezonder te maken en draagt bij aan een intensievere consumptie van groenten en fruit."

Op drie locaties in het land - Emmeloord, Julianadorp en Enschede – liet AVN afgelopen woensdag 21 juni samen met lokale ondernemers zien wat het verschil is tussen 9% btw en 0% btw op groenten en fruit, en welke impact dit heeft op een gemiddeld gezin.

Voor meer informatie:
Ambachtelijke Versdetailhandel Nederland (AVN)
Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
+31 (0)318 440 222
info@avn.nu
www.avn.nu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.