Planasa in de verkoop voor 1.000 miljoen euro

Teeltbedrijf Planasa is zojuist in de verkoop gegaan. Dit werd aangekondigd door El Economista, dat de transactie omschrijft als "het grootste competitieve proces van het jaar voor de risicokapitaalmarkt in Spanje". Voor de prijs wordt gedacht aan 1.000 miljoen euro. Planasa is actief in Huelva, vanuit zijn logistiek centrum in Cartaya, en is een grote Spaanse speler op het gebied van (rood) zachtfruit,

De veiling wordt gecontroleerd door JP Morgan en zij verwachten een aanzienlijke concurrentie tussen de internationale managers die hun (financiële) wens om de groep over te nemen al hebben getoond.

Planasa heeft 4.000 werknemers en is actief in 25 landen, waarbij de nadruk ligt op de aanwezigheid in de sector van (rood) zachtfruit uit Huelva (Cartaya). Het is de tweede grote transactie in de AGF-sector van Huelva. Minder dan twee jaar geleden nam het Chileense bedrijf Hortifrut, de tweede verkoper van bessen en de eerste van blauwe bessen ter wereld, het bedrijf AtlanticBlue over. Deze overname werd uitgevoerd voor een bedrag van 280 miljoen dollar.

Bron: blueberriesconsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.