Robotplatform uitgerust ook ziekte- en plagendetectie

Arugga AI Farming, een startup die robotoplossingen ontwikkelt voor de tuinbouw, heeft een commerciële overeenkomst getekend met ViewNetic. De samenwerking tussen deze twee in Israël gevestigde startups brengt de geavanceerde oplossingen van ViewNetic voor de detectie van plagen, schadelijke organismen en ziekten naar de wereldwijde, hightech tuinbouwmarkt.

Iddo Geltner, CEO van Arugga: "Vroegtijdige detectie van ziekten en plagen is essentieel voor elke teler. Grote tuinbouwbedrijven vertrouwen tegenwoordig meestal op menselijke scouts die slechts een paar van de duizenden planten bemonsteren om cruciale beslissingen te nemen voor het hele gewas en de hele kas. Stel je voor dat je een hoge-resolutie zicht op alle planten zou kunnen krijgen: Dat zou een game-changer zijn."

Heat-mapping van een kas.

ViewNetic maakt gebruik van een geavanceerde, op camera's gebaseerde oplossing om ongedierte, nuttige organismen en ziekten op kasgewassen te detecteren. Het product richt zich op de onderkant van het blad, waar de meeste plagen leven.

Ofer Sandelson, de CEO van ViewNetic: "We zijn blij samen te werken met Arugga, een bedrijf dat dankzij haar robot-bestuivingsoplossing al voet aan de grond heeft gekregen in de kassenmarkt. We zijn zeer bemoedigd door de proeven die we samen hebben uitgevoerd in zowel Israël als in de Agrifutura kas in Finland. Dit succes heeft de weg vrijgemaakt voor onze eerste commerciële integratie met andere productunits die op de markt worden gebracht."

De levenscyclus van spint, onder een enkel blad.

Dubbelfunctie robot
Als onderdeel van een proef met Arugga in Israël was het ViewNetic-systeem in staat om spint en persimilis te detecteren in een commerciële kas. Zowel plaagorganismen als natuurlijke vijanden werden onder de bladeren gedetecteerd in de verschillende stadia van hun levenscyclus (eitjes, juveniel, volwassen en dood), waardoor hun specifieke locatie in kaart kon worden gebracht.

Geltner vervolgt: "Later dit jaar kunnen onze klanten die onze Polly-robot gebruiken de ViewNetic-oplossing gaan gebruiken terwijl onze robot bestuift. De presentatie van onze gezamenlijke oplossing met ViewNetic zal samenvallen met de presentatie van onze tweede module. Dat is een systeem voor het robotisch neerlaten van planten; klanten die onze bestuivingsrobot of neerlaatrobot gebruiken, kunnen zo profiteren van unieke mogelijkheden voor het detecteren van plagen en ziekten. Het verbeteren van opbrengsten en het oplossen van arbeidstekorten zijn onze belangrijkste doelen. Met de ViewNetic-oplossing kunnen we de gezondheid van planten in kassen veel duidelijker beoordelen, wat uiteindelijk het rendement voor de telers verbetert."

Voor meer informatie:
Arugga AI Farming
info@arugga.com
www.arugga.com

ViewNetic
info@view-netic.com
www.view-netic.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.